Companiile din China în rețeaua 5G a României, „operațiunea” serviciilor chineze și ruse? Fostul ambasador american Zuckerman se teme că da

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din China
EXCLUSIV
Foto: Ministerul Apărării din China

Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, atrage atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă tehnologiile 5G dezvoltate de companii din China.

În opinia lui Adrian Zuckerman, România a comis o greșeală strategică uriașă în momentul în care și-a readaptat legislația pentru ca la licitație să poată participa și companii chineze.

Adrian Zuckerman a făcut declarațiile în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate DefenseRomania, ca parte a DC Media Group.

Amintim că în această toamnă, într-un răspuns pentru Europa Liberă, Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a motivat faptul că Lenovo PC HK Limited și Lenovo Global Technology HK Limited nu prezintă niciun risc de securitate, firma mamă acționând după legile din Hong Kong.

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) precizează că cele două companii au cerut Ministerului Cercetării Inovării și Digitalizării emiterea unei autorizări pentru utilizarea de tehnologii, echipamente și programe software ce aparțin infrastructurilor informatice și de comunicații de interes național, precum și în rețelele 5G.

 

Fostul ambasador american Adrian Zuckerman se declară siderat de decizia României. Diplomatul consideră nu exclude deloc influența serviciilor din Rusia și China

 

1. Fostul amb... (adrian-zuckerman_01279400.png)

Fostul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, în studiourile DefenseRomania

Adrian Zuckerman are o cu totul altă opinie. Fostul ambasador american în România se arată siderat de poziția CSAT. Mai mult, Excelența Sa consideră că decizia ar fi putut fi influențată de serviciile din ruse și chineze, precizând că în ciuda problemelor militare din Ucraina, Rusia deține un aparat foarte puternic de propagandă și de război hibrid.

„Avem probleme mari în Europa, Europa a devenit fracționată. Avem Austria, Ungaria, Slovacia, iar rușii lucrează prin propagandă și dezinformare. Rezultatele se văd și în România, legea privind participarea companiilor chineze în dezvoltarea rețelei 5G a trecut.

Consiliul Suprem de Apărare a Țării, unde participă și serviciile, a dat undă verde celor de la Lenovo să participe la licitația pentru construirea rețelei 5G. E ceva de necrezut! Cu o săptămână mai târziu cineva din cadrul CSAT a spus că nu trebuie să ne îngrijorăm, deoarece compania chiar dacă e chineză, e sub legislația din Hong Kong. Cine a declarat așa ceva ori minte ori e rupt complet de realitate. Compania răspunde direct la Beijing, fiind controlată de Partidul Comunist Chinez. E ceva de necrezut”, ne-a declarat Adrian Zuckerman.

Întrebat dacă are senzația că această lege a fost influențată de serviciile rusești sau chinezești, fostul ambasador american în România a declarat imediat: „Îmi închipui că da”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel