Compania turcă Aselsan va ajuta Ucraina să-şi modernizeze anumite sisteme de apărare antiaeriană

S.I. Catalin |
Data publicării:

Compania ucraineană de stat “Ukrspetsexport” a semnat un contract cu compania turca de apărare Aselsan pentru modernizarea anumitor sisteme de apărare antiaeriană și integrarea acestora în sistemul de comandă şi control.

Potrivit publicaţiei Ukrmilitary.com, contractul a fost semnat pe 19 august în cadrul Expoziției Internaționale de Apărare IDEF-2021, care a avut loc la Istanbul.

Vadim Nozdria, directorul general al Ukrspetsexport, a precizat că acest contract reprezintă un alt pas în aprofundarea cooperării dintre Ucraina şi Turcia în domeniul tehnico-militar. 

Rezultatul acordului va fi o creștere a caracteristicilor tactice și tehnice ale sistemelor de apărare antiaeriană ale Ucrainei.

În luna iunie, DefenseRomania a relatat, citând surse mass-media ucrainene, că Ucraina urmează să poarte discuţii cu compania turcă de apărare Aselsan, dezvoltatorul şi producătorul complexului antiaerian de 35 mm Korkut.

Experţii publicaţiei Defense Express au relatat, la momentul respectiv, că Turcia, prin compania de apărare Aselsan, intenționează să ofere Ucrainei sistemul de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune Korkut.

Arma pe care Turcia intenționează să o prezinte Ucrainei este un sistem antiaerian autopropulsie de 35 mm, botezat Korkut, dezvoltat în conformitate cu standardele NATO.

Este proiectat pentru apărarea aeriană a trupelor mecanizate și a unităților mobile, precum și a bazelor militare. Sistemul se poate angaja în operațiuni de la detectare la interceptare și distrugere a țintelor aeriene.

Un sistemul Korkut este format din trei unități autopropulsate antiaeriene de 35 mm (ZSU) și un post de comandă. Datorită senzorilor și algoritmi software, acest sistem poate funcționa complet autonom și, dacă este necesar, sub controlul unui sistem de nivel superior.

Unitatea de comandă și control, care controlează trei unități autopropulsate antiaeriene, captează și urmărește ținte folosind un radar de căutare 3D și are un sistem integrat de recunoaștere a amenințărilor „prient - duşman”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel