Apărarea antiaeriană a Ucrainei, o problemă nerezolvată | Turcia este dispusă să vând Kievului sistemul Korkut

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune Korkut. Sursa foto: Aselsan.
Sistemul de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune Korkut. Sursa foto: Aselsan.

Din 2014 şi până astăzi, experţii militări din Ucraina au atras atenţia, în repetate rânduri, ministerului ucrainean al Apărării cu privire la problema apărării aeriene. Mai devreme sau mai târziu această problemă trebuie rezolvată şi se pare că un prim pas urmează să fie făcut. Surse ucrainene precizează că Ucraina urmează să poarte discuţii cu compania turcă de apărare Aselsan, dezvoltatorul şi producătorul complexului antiaerian de 35 mm Korkut.

Experţii publicaţiei Defense Express au relatat într-un recent material ca Turcia, prin compania de apărare Aselsan, intenționează să ofere Ucrainei sistemul de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune Korkut.

Arma pe care Turcia intenționează să o prezinte Ucrainei este un sistem antiaerian autopropulsie de 35 mm, botezat Korkut, dezvoltat în conformitate cu standardele NATO.

Este proiectat pentru apărarea aeriană a trupelor mecanizate și a unităților mobile, precum și a bazelor militare. Sistemul se poate angaja în operațiuni de la detectare la interceptare și distrugere a țintelor aeriene.

Un sistemul Korkut este format din trei unități autopropulsate antiaeriene de 35 mm (ZSU) și un post de comandă. Datorită senzorilor și algoritmi software, acest sistem poate funcționa complet autonom și, dacă este necesar, sub controlul unui sistem de nivel superior.

Unitatea de comandă și control, care controlează trei unități autopropulsate antiaeriene, captează și urmărește ținte folosind un radar de căutare 3D și are un sistem integrat de recunoaștere a amenințărilor „prient - duşman”.

Interesant este că funcțiile de comandă şi control ale acestui post de comandă pot fi integrate şi pe alte sisteme de apărare aeriană.

Armamentul principal al complexului antiaerian Korkut: turela conține armamentul, care constă în două tunuri automate de calibrul 35 mm Oerlikon KDA, fabricat sub licență de compania turcă MKEK. Raza de acţiune - 4 km, cadenţă de tragere - până la 1100 de proiectile pe minut. În plus, complexul poate fi armat cu un Stinger MANPADS sau alt sistem de acest gen.

Pe lângă tipurile clasice de muniţie, Korkut poate trage și muniție de 35 mm Air Burst (ATOM), dezvoltată de Aselsan.

Potrivit dezvoltatorilor, aceste muniții sporesc semnificativ eficacitatea complexului Korkut împotriva unui număr de amenințări aeriene, inclusiv rachete de croazieră, rachete aer-sol și UAV-uri, precum și împotriva elicopterelor și avioanelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel