Compania Dassault Aviation are o comandă pentru 164 de avioane de luptă Rafale: Un record pentru industria aeronautică franceză

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Rafale, sursă foto: Ministerul Apărării de la Paris
Rafale, sursă foto: Ministerul Apărării de la Paris

Compania aerospațială franceză Dassault Aviation are în prezent comenzi pentru 164 de avioane de vânătoare Rafale. Compania a anunțat acest lucru în timpul prezentării bilantului pentru anul 2023. Acest număr de avioane de luptă comandate reprezintă un record pentru constructorul aeronautic francez.

Până la 31 decembrie 2022, 164 de avioane de luptă Rafale au fost comandate de Dassault, dintre care 125 pentru export către mai multe țări și 39 pentru Armata franceză. Astfel, comenzile înaitate companiei se ridică la 30,3 miliarde de euro, inclusiv 21,9 miliarde de euro pentru exporturi.

În ultimul an, doar trei țări au comandat în total 92 de avioane de luptă Rafale. Potrivit companiei franceze, 80 de avioane de luptă sunt achiziționate de Emiratele Arabe Unite, alte 6 avioane de luptă au fost comandate de Grecia, iar primele 6 vor fi livrate Indoneziei.



Forțele aeriene din Emiratele Arabe Unite vor fi primul utilizator al avionului Rafale F4. Dassault Aviation speră, de asemenea, să primească noi comenzi în acest an. Acestea ar putea ajunge la 130 de avioane, inclusiv din partea unor noi clienți.

Anterior, presa franceză a relatat că Forțele Aeriene Franceze intenționează, în 2023, să comande 42 de avioane de luptă. Avioanele vor fi livrate probabil între 2027 și 2030. Această comandă va fi împărțită în două loturi: unul va fi format din 12 avioane, iar celălalt din 30. Noile avioane de vânătoare Rafale vor fi livrate în versiunea F4.

Testele de zbor ale modelului Rafale F4 au început în aprilie 2021. Dezvoltarea acestei versiuni a început la începutul anului 2019, când Ministerul francez al Apărării a anunțat un contract pentru următorul upgrade aproape imediat după certificarea F3R.

Dassault Rafale este un avion de luptă multirol francez dezvoltat de Dassault Aviation. Acesta aparține celei de-a patra generații de avioane de luptă. Avionul este un proiect în întregime francez, fără companii străine implicate în dezvoltarea sa și fără componente fabricate în alte țări. Prototipul avionului de luptă a efectuat primul zbor la 4 iulie 1986.


 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel