MApN a ales câștigătorul pentru contractul de furnizare a unui sistem radio troposferic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Asocierea formată din Adisam Telecom (lider), Rartel și Starc4sys a câștiga licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru furnizarea unui sistem radio troposferic, contractul fiind semnat pentru 89,06 milioane de lei, de la un estimat de 104,8 milioane de lei, fără TVA, pentru 4 ani. 

Potrivit publicaţiei Profit.ro, asocierea formată din Adisam Telecom (lider), Rartel și Starc4sys a câștiga licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale (MApN)

Comunicarea troposferică este cunoscută ca metoda de transmitere a informațiilor prin unde radio pe distanțe mari – până la 500 de kilometri sau mai mult, în funcție de relief și de factorii climatici, se precizează într-un articol mai vechi al publicaţiei GeoDef.

Această metodă de propagare a semnalului folosește fenomenul de împrăștiere troposferică, unde undele radio la UHF și frecvențele cu microunde se propagă aleatoriu pe măsură ce trec prin troposfera superioară. 

Potrivit celor de la Profit.ro, Adisam Telecom este specializată în activităţi de telecomunicații prin satelit și a consemnat în 2019 afaceri de 5,7 milioane de lei. Acționariatul societății este format din dima Samata - 49%, Adrian Vlad - 49% și Cristi Bogdan Zernescu - 2%.

Rartel este o subsidiară a Telespazio Italia. În 2019, potrivit www.termene.ro, afacerile Rartel au atins 36,97 milioane de lei, de la 35,7 milioane de lei în anul precedent, iar profitul net a urcat de la 5 milioane de lei la 5,65 milioane de lei.

Telespazio este un joint venture între Leonardo - 67% și Thales - 33%. Cu afaceri de 20,4 milioane de lei în 2020, Starc4Sys desfășoară "Alte activități de telecomunicații - cod CAEN 6190" și este controlată integral George Cristian Ghimfus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel