Compania americană General Atomics este dispusă să ofere Ucrainei drone MQ-9A Block 1 la preţ de un dolar, dar cu unele costuri adiacente

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa Foto: General Atomics Aeronautical Systems
Sursa Foto: General Atomics Aeronautical Systems

Producător american de armament General Atomics se oferă să vândă guvernului ucrainean două drone Reaper MQ-9 pentru un dolar, pentru a ajuta Ucraina să se apere în faţa următoarei ofensivei militare a Rusiei. În cadrul înțelegerii, Kievul ar trebui să aloce aproximativ 10 milioane de dolari pentru pregătirea și expedierea aeronavelor în Ucraina și aproximativ 8 milioane de dolari în fiecare an pentru întreținerea și susținerea dronelor.

Propunerea ar include o stație de control la sol pentru a opera dronele, potrivit unei scrisori analizate de The Wall Street Journal. Propunerea a fost făcută săptămâna trecută de către Linden Blue, directorul executiv al General Atomics - compania care produce dronele Reaper, atașatului militar al Ucrainei la Washington.

Casa Albă, care ar trebui să aprobe vânzarea acestor drone, a refuzat să comenteze informaţiile apărute în presă. De asemenea, guvernul ucrainean a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Un purtător de cuvânt al General Atomics a declarat că nu poate oferi informaţii despre contractele companiei, dar că "noi credem că Ucraina are nevoie în curând și de drone Reaper".

"General Atomics discută de mai multe luni cu guvernul ucrainean despre cerințele forțelor armate ucrainene și își menține angajamentul de a le sprijini în orice mod posibil", a declarat C. Mark Brinkley, purtătorul de cuvânt al General Atomics.

Statele Unite au furnizat Ucrainei peste 700 de drone de mici dimensiuni în ultimul an, inclusiv drone tactice Switchblade.

Cu toate acestea, Reaper este o dronă mult mai sofisticată, cu rază de acțiune mult mai mare. Poate zbura mai mult de 24 de ore. Compania General Atomics oferă o versiune mai veche a dronei, aeronava MQ-9A Block 1, care în mod normal ar costa câteva milioane de dolari bucata.

Dronele ar putea fi folosite pentru colectarea de informații, precum și pentru supraveghere și recunoaștere, dar pot fi echipate şi cu o serie de arme.

Drona Reaper împreună cu Gray Eagle, produsă tot de General Atomics, ar permite forțelor armate ucrainene să efectueze atacuri mult mai precise și să urmărească activitatea trupelor ruse de la o distanță mai sigură.

Casa Albă a rezistat presiunilor de a furniza Ucrainei drone Gray Eagle, care sunt în prezent operate de armata americană, de teamă că tehnologia care stă la baza dezvoltării acestei drone ar putea cădea în mâinile rușilor dacă aeronava ar fi doborâtă.

Pentagonul consideră că dronele Gray Eagle MQ-1C ar putea escalada conflictul și ar putea semnala Moscovei că SUA furnizează arme care ar putea viza poziții din interiorul Rusiei. Îngrijorările că Rusia ar putea avea acces la tehnologia americană, dacă drona ar fi doborâtă, au fost, de asemenea, luate în calcul pentru a spune nu transferului.

MQ-1C Gray Eagle este o dronă americană de recunoaștere și atac fabricată de compania General Atomics. Acest tip de drona a fost comandată de U.S. Army, nu de U.S. Air Force. Lungimea Gray Eagle este de opt metri, iar înălțimea este de 2,1 metri. Altitudinea maximă de zbor este de peste opt kilometri.

UAV-ul are o anvergură a aripilor de 17 metri. Gray Eagle poate zbura până la 45 de ore, în regim de recunoaştere, iar încărcată la maxim cu rachete Hellfire, Stinger și bombe Viper Strike, timpul de zbor va fi de peste 36 de ore.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel