Compania americana AeroVironment va furniza Ucrainei sisteme aeriene fără pilot RQ-20 Puma

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Conform unui contract publicat de Departamentul de Apărare al Statelor Unite (DoD) pe 14 aprilie 2022, companiei americane AeroVironment i s-a atribuit un contract de 19.737.523 USD pentru sisteme aeriene fără pilot RQ-20 Puma AE. Pe lângă aceste drone, contractul cuprinde şi acordarea de piese de schimb, asistență tehnică, dar și cursuri de instruire pentru operarea acestor sisteme.

La 14 aprilie 2022, Statele Unite au anunțat că asistența de securitate acordată până acum Ucrainei a depăşit 3,2 miliarde de dolari de la începutul mandatului administrației Biden şi la aproximativ 2,6 miliarde de dolari de la începutul noii agresiuni militare ruse asupra Ucrainei.

Statele Unite continuă să accelereze autorizarea și facilitarea asistenței suplimentare pentru Ucraina din partea aliaților săi care deţin arme de provenienţa americană. Cel puțin 30 de țări au oferit asistență de securitate Ucrainei de când a început această nouă invazie rusă.

De la începutul agresiunii militare ruse, Departamentul de Stat al SUA a autorizat 14 state să stransfere către Ucraina echipamente militare de provenienţa americană.

Pe 14 aprilie 2022, Statele Unite au publicat o listă cu noi echipamente militare care vor fi furnizate Ucrainei, inclusiv un număr nespecificate de UAV-uri (Unmanned Aerial Vehicles) Puma.

Odată cu publicarea oficială a acestui contract, analiştii militari ai publicaţiei ArmyRecognition au precizat că pot confirma că Statele Unite vor livra câte Ucraina drone RQ-20 Puma AE produs de compania americană AeroVironment.

Puma AE (All Environment) este un sistem de aeronave fără pilot (UAS) conceput pentru operațiuni terestre și maritime. Acest UAV este conceput pentru a desfășura misiuni culegere de informaţii, supraveghere, recunoaștere.

O dronă RQ-20 Puma AE are o lungime de 1,4 m, o anvergură a aripilor de 2,8 m și o greutate de 5,9 kg. Poate zbura la o altitudine maximă de 152 m și poate atinge o viteză maximă de 83 km/h și o autonomie de 15 km.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel