Comandantul armatei SUA a sosit în Polonia și a avertizat: „Nu este clar cum vor reacționa rușii la victoriile ucrainene”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Mark Milley se teme că Rusia ar putea avea o reacție neașteptată după eșecurile din ultimele săptămâni.

Șeful statului major al armatei americane, generalul Mark Milley, a avertizat că nu este încă clar cum ar putea reacționa Rusia la ultimele eșecuri pe câmpul de luptă din Ucraina, îndemnând la prudență în rândul trupelor americane în timpul unei vizite la o bază militară din Polonia care ajută efortul de război ucrainean.

Gen. Mark Milley - DoD /Foto: Marvin Lynchard

„Războiul nu merge bine pentru Rusia în acest moment. Prin urmare, este datoria noastră a tuturor să menținem o stare ridicată de pregătire, vigilență”, a declarat generalul armatei americane Mark Milley reporterilor la Varșovia, după ce a vizitat baza unde sunt staționate trupele americane, relatează The Guardian.

Milley a analizat apărarea antiaeriană a bazei, care includ bateriile de rachete Patriot, care ar fi o ultimă linie de apărare în cazul în care Rusia ar decide să atace baza - riscând războiul cu alianța militară NATO condusă de SUA.

Reuters a fost rugat să nu publice numele bazei sau să descrie locația acesteia.

Milley a spus că nu sugerează că nu există nicio amenințare sporită pentru trupele americane din Europa, dar a spus că trebuie să fie pregătiți.

„În război, pur și simplu nu știi cu un grad ridicat de certitudine ce se va întâmpla în continuare”, a avertizat Milley.

 

Obiective strategice ratate

 

Putin „nu și-a îndeplinit obiectivele strategice militare”, a declarat pentru BBC amiralul și comandantul armatei britanice, Sir Tony Radakin , și a adăugat că conflictul probabil „va dura mult timp”, în ciuda succeselor recente. a forțelor militare ucrainene.

”Putin a vrut să subjuge Ucraina, dar asta nu se va întâmpla. El a vrut să preia controlul asupra capitalei, am văzut că ideea a eșuat de mult. Am văzut că voia să slăbească NATO și că alianța a devenit mult mai puternică, iar Finlanda și Suedia s-au alăturat acesteia. 

Armata lui Putin a avut întotdeauna probleme cu echipamentul și nu au atâția soldați pe cât îi trebuie de fapt. Pe de altă parte, forțele armate ucrainene sunt curajoase, luptă pentru țara lor și folosesc cât mai bine sprijinul internațional pe care le oferim cu toții”, crede Radakin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel