Șeful Comandamentului Central al SUA: Armata americană va disloca sisteme de apărare aeriană în Irak

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite sunt în proces de a disloca sisteme de apărare aeriană în Irak, pentru a proteja trupele americane în cazul unor posibile atacuri cu rachete din partea Iranului, a declarat marți generalul Kenneth McKenzie, şeful Comandamentului Central al Statelor Unite (CENTCOM), potrivit Stripes.com.

Armata americană va disloca în Irak sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă Patriot, la aproape două luni după ce Iranul a lansat un atac cu rachete asupra bazei aeriene Ain al-Asad, care găzduiește aproape 1.000 de soldați americani, a declarat şeful Comandamentului Central al SUA.

La puțin timp după atacul cu rachete din 8 ianuarie asupra bazei aeriene al Assad, amplasată în vestul Irakului, Statele Unite au negociat cu guvernul irakian pentru a aduce sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă, cum ar fi sistemul de rachete Patriot. Oficialii Pentagonului au precizat că neînţelegerile apărute în interiorul guvernului irakian și provocările de natură logistică au întârziat dislocarea în Irak a unor sisteme de apărare antiaeriană.

McKenzie nu a furnizat informații specifice despre dată la care sistemele de apărare antiaeriană vor fi trimise de Statele Unite în Irak şi nici locul unde acestea vor fi amplasate.

La începutul acestui an, şeful Pentagonului, Mark Esper, preciza că SUA aşteaptă 'undă verde' de la guvernul irakian pentru a putea instala sisteme antirachetă Patriot la bazele utilizate de către armata americană în Irak.

Patriot este un sistem pur defensiv, creat cu un singur scop: protejarea oamenilor de rachete balistice și de croazieră, de aeronave de luptă sau de bombardament și de drone. Patriot este un sistem de apărare compus din radare, tehnologie de comandă și control și mai multe tipuri de interceptori, toate lucrând împreună pentru detectarea, identificarea și contracararea amenințărilor.

În timp ce Statele Unite au unități Patriot desfășurate în mare parte din statele din Orientul Mijlociu, Pentagonul nu a desfășurat un astfel de sistem în Irak, deoarece până la atacul din 8 ianuarie, s-a crezut că trupele americane din alte țări din regiune erau mai predispuse la un atac din partea Iranului, au spus oficialii americani în ianuarie, la scurt timp după atacul Iranul asupra bazei Al Asad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel