Comandamentul NATO va contribui la economia şi securitatea municipiului, susţine rectorul Academiei Forţelor Terestre

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandamentul NATO care va funcţiona la Sibiu din 2021 va contribui la economia şi securitatea municipiului, dar şi la "întărirea securităţii în acest flanc estic", a declarat, miercuri, rectorul comandant al Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", generalul Ghiţă Bârsan.

"Şi nu se putea mai mult decât ca acest Comandament de Corp Multinaţional să vină la Sibiu, acolo unde avem o academie, acolo unde oraşul nostru este un oraş multicultural şi sunt convins că şi această provocare va fi depăşită cu succes prin contribuţia Academiei Forţelor Terestre şi a comunităţii sibiene. Poate nu întâmplător ei vin atunci când Academia Forţelor Terestre împlineşte 100 de ani. Doresc ca şi acest Comandament de Corp să contribuie la întărirea securităţii în acest flanc estic şi sunt convins că va aduce comunităţii din Sibiu un real aport şi un real ajutor pentru tot ceea ce înseamnă integrare economică, dar şi apărare a valorilor naţionale", a afirmat generalul Ghiţă Bârsan.

Bârsan, alături de alţi militari, dar şi oficialităţi locale au participat, miercuri, la vernisajul unei expoziţii de fotografii de epocă, la Centrul de Informaţii pentru Turişti din Piaţa Mare din Sibiu, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de învăţământ militar la Sibiu, transmite Agerpres.

Şcoala de ofiţeri de infanterie "Principele Carol", înfiinţată la Sibiu în anul 1920, a fost a doua instituţie de acest gen din ţară, după cea de la Bucureşti. Din anul 1932, Şcoala Militară de la Sibiu rămânea singura instituţie unde se pregăteau ofiţerii de infanterie pentru armata română.

Citește și: Generalul Ghiță Bârsan: În noul comandament NATO vor activa mai mulți ofițeri români absolvenţi ai Academiei Forţelor Terestre

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel