Ciucă: Armata deține echipamente militare vechi chiar și de 40 de ani. Achizițiile trebuie să implice industria

Tudor Curtifan |
Data publicării:
MLI-84 Jder, sursă foto: Brigada 282 Blindată "Unirea Principatelor"
MLI-84 Jder, sursă foto: Brigada 282 Blindată "Unirea Principatelor"

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă a purtat azi din nou discuții cu reprezentații industriei de apărare de stat din România. Discuțiile s-au purtat la sediul MApN.

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a ministrului Ciucă, au fost discutate principalele probleme cu care se confruntă industria, fiind analizate următoarele proiecte ale Armatei României pentru ca industria să fie cât mai implicată.

„Am discutat, astăzi, la sediul MApN, cu operatorii de stat din industria națională de apărare despre principalele probleme cu care se confruntă. Am analizat, totodată, cu managerii din acest sector economic, proiectele viitoare ale Armatei României care pot fi complementare cu industria națională de apărare. Dorința MApN este una clară: modernizarea tehnicii Armatei României trebuie să se realizeze cu implicarea industriei naționale de apărare”, a transmis Nicolae Ciucă.

Dar pentru ca industria să fie implicată în modernizarea tehnicii militare e nevoie ca această să își modernizeze capacitățile de producție și să se adapteze noilor tehnologii a mai transmis ministrul Nicolae Ciucă. El a admis că Armata are echipamente militare vechi chiar și de patru decenii care trebuie înlocuite, iar aceste achiziții trebuie să implice și industria de apărare.

„Pentru a fi dezvoltat acest deziderat, este necesar ca operatorii economici să își modernizeze capacitățile de producție și să se adapteze totodată la noile tehnologii de care armatele au nevoie în secolul XXI. Avem echipamente militare vechi de 20, 30 sau chiar 40 de ani care trebuie înlocuite și aceste achiziții trebuie să se realizeze cu implicarea industriei naționale de apărare, sector al economiei important pentru Armata României.

Specialiștii din cadrul MApN se vor consulta cu cei din industria de profil pentru a găsi soluții de dezvoltare dar mai ales pentru identificarea pe termen mediu și lung a echipamentelor care pot fi fabricate în țară de operatorii de stat din industria de apărare. În susținerea acestui demers voi susține dezvoltarea colaborării în domeniul cercetării și transferului de tehnologie către industria națională, inclusiv prin implicarea Agenției de cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare”, a conchis Nicolae Ciucă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel