China ar putea avea bombardiere invizibile în câțiva ani

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

China ar putea să pună serioase probleme sistemelor de scuritate din lume. SUA a făcut anunțul.

Pentagonul specifică într-un raport înaintat Congresului american că, în cel mult 10 ani, China ar putea avea un bombardier invizibil, dotat cu focoase nucleare. 

"De unde atâția bani?"

Matt Rivers, corespondent CNN, susține că "Beijingul investeşte masiv în cele mai noi tehnologii. Noul avion invizibil, menit să concureze aparatele americane F22 şi F35, a fost prezentat public anul trecut. De unde atâţia bani? Beijingul face toate astea prin sporirea cheltuielilor militare şi prin prioritizări. Cu peste 200 de miliarde de dolari anual, şi această sumă va creşte, China are al doilea buget militar din lume. Dar au redus din costuri, prin reducerea efectivelor cu 300.000 de soldaţi, iar aceşti bani au fost redirecţionaţi. Totul face parte din proiectul unei viitoare Chine, capabilă să-şi desfăşoare arma departe de graniţele Chinei şi intrarea în competiţie cu SUA, nu numai în Asia, ci peste tot".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel