China a donat Libanului 100 de vehicule militare

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul B80VJ Sursa foto: Lebanon Army/Twitter
Vehicul B80VJ Sursa foto: Lebanon Army/Twitter

Armata Libanului a primit 60 de vehicule B80VJ și 40 de vehicule Sinotruk Howo ca parte a asistenței militare din China.

Ceremonia de livrare a avut loc la Brigada Logistică din Baabda pe 11 iunie, în prezența ambasadorului Chinei în Liban, Qian Minjian, a atașatului militar chinez generalul de brigadă Zheng Yuchong, a comandantului forțelor armate libaneze generalul Joseph Aoun și adjunctul acestuia pe probleme de logistică, general maior Milad Ishaq, transmite Defense News.

B80VJ este un vehicul cu patru roți proiectat și fabricat de compania chineză Beijing Auto. Poate îndeplini rolurile unui vehicul de comandă, vehicul utilitar și vehicul de asalt ușor și se așteaptă să crească mobilitatea armatei libaneze. Poate fi echipat cu o mitralieră sau un lansator de rachete ușoare, dar cele 60 de unități trimise în Liban nu sunt înarmate.

Howo este un camion cu șase roți, produs de firma chineză Sinotruk.

Vehiculele nu vor dislocate la o unitate anume, ci vor fi împărțite între unități pentru a facilita transportul și instruirea, a declarat pentru Defense News o sursă militară cu cunoștințe despre achiziție. Ajutorul chinez nu include piese de schimb pentru vehicule.

Întrebat dacă sprijinul militar reprezintă o schimbare geopolitică de la vest la est, generalul de brigadă Maroun Hitti a spus că "Nu există nicio concurență creată prin această donație între China și Occident".

El a adăugat că, deși vehiculele sunt noi, armata va trebui în cele din urmă să cumpere piese de schimb din China.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel