Chifu: Eșecul propagandei ruse trădează disperarea Rusiei pentru pierderea Ucrainei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Analistul de politică externă Iulian Chifu a comentat articolul semnat de Dmitri Medvedev în care oficialul rus s-a adresat pe un ton virulent și jignitor la adresa președintelui ucrainean Vladimir Zelenski.

În materialul pulbicat în Komersant, Medvedev, fost premier și președinte al Federației Ruse, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate, adresat împotriva actualei conduceri a Ucrainei.

Medvedev apelează la jigniri când se referă la președintele Zelenski, articolul semnat de el având inclusiv nunațe antisemite. 

Iulian Chifu a analizat articolul în care fostul președinte rus explică de ce Moscova nu negociază cu Ucraina. Analistul român e tranșantă: Propaganda rusă trădează disperarea Moscovei care a pierdut Ucraina. Mai exact, trădează pierderea de către Kremlin a capacitășii de a mai influența Kievul care a ales drumul pro-european.

 

Articol insultător la adresa Ucrainei, semnat de Dimitri Medvedev

 

„Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, partener și prim ministru al lui Putin ani de zile, în prezent vicepreședintele Consiliului de Securitate Rus(președintele fiind chiar Putin) a publicat un articol vitriolant, agresiv și cu limbaj injurios în publicația de propagandă rusă Komersant, la 11 octombrie.

După articolul fluviu al lui Putin, noua creație a Kremlinului vine cu mult mai multe mesaje, în același stil, dar și cu depășirea tuturor limitelor admisibile prin abordarea cu nuanțe anti-semite directe la adresa Președintelui Ucrainei, Vladimir Zelensky, nenumit și ridiculizat în materialul care încearcă, formal, să dea explicații de ce Rusia nu negociază cu Ucraina, sub actuala conducere.

În fapt, Materialul trădează eșecul propagandei ruse și a războiului informațional rus în Ucraina, de unde nevoia de a explica lumii desconsiderarea suveranității statului ucrainean și a persoanei actualului președinte dar, în spate, trădează disperarea Rusiei lui Putin pentru pierderea Ucrainei pe toate planurile și absența capacității de a mai influența Kievul, care a luat-o pe drumul independenței sale pro-occidentale”, arată Iulian Chifu, într-un material pe care l-a semnat pentru portalul Deschide.md.

„Această denigrare enormă a Ucrainei nu are cum să deschidă vreo cale spre dialog. Din contra, enervează și mai mult cetățeanul ucrainean mediu, care chiar dacă nu mai are aceeași încredere în Președintele său – ce se apropie de noi confruntări electorale – sigur e sensibil la atacurile din articol la adresa sa și a țării sale. Autorii strategiei de a lansa cele două articole profund anti-ucrainene, cel al lui Putin și cel al lui Medvedev din 11 octombrie – par să nu fie conștienți că, prin asemenea susțineri și abordări, își îndepărtează și eventualele grupuri care ar fi putut privi cu mai mare simpatie Rusia, nevoia unei relații bune cu Rusia și ar critica comportamentul Kievului”, conchide Chifu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel