Cercetaşii Brigăzii 2 Vânători de Munte au participat la o tabără de instrucţie de iarnă

Eduard Pascu |
Data publicării:
Brigada 2 Vanatori de Munte  Sursa foto: Facebook
Brigada 2 Vanatori de Munte Sursa foto: Facebook

Cercetaşii Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" s-au aflat, timp de două săptămâni, într-o tabără de instrucţie în raionul Renţea, unde au desfăşurat acţiuni de instrucţie a schiului şi şi-au format sau perfecţionat deprinderile necesare pentru acţiunile în teren muntos-împădurit pe timpul iernii.

La tabăra de instrucţie, care a avut loc în perioada 15-26 februarie, au participat Compania 206 Cercetare şi plutoanele cercetare din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele" şi din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte "Posada", transmite Agerpres.

"Specificul cercetării este culegerea de date şi informaţii despre prezenţa inamicului în zona de acţiune sau în dispozitivul propriu şi transmiterea acestora eşalonului superior pentru a le procesa şi disemina. Calităţile noastre implică o bună mascare, adaptare la teren şi executarea acţiunilor în ritm rapid fără a ne expune focului inamicului", a explicat, conform comunicatului, locotenentul Ionel Pop, comandantul Companiei 206 Cercetare.

Potrivit sursei citate, pentru a îndeplini misiunea primită, trebuie să ştii să supravieţuieşti în medii ostile, iar la asigurarea traiului în condiţii de izolare, cercetaşii sunt cei mai buni în amenajarea de adăposturi, capcane şi focuri.

2. -imagine fara descriere- (brigada-2-vanatori-de-munte_26600400.jpg)

Pe lângă sarcinile specifice primite, militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte execută şi acţiuni de căutare-salvare la solicitarea autorităţilor publice locale, a menţionat sursa citată.

 

 

“Roza Cercetașilor” în imagini

Publicată de Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" pe Marţi, 2 martie 2021

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel