Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”, 101 ani de existenţă

La data de 2 iulie 2020, Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, purtătorul valorilor şi tradiţiilor militare ale Taberei Regionale Cincu Mare şi Poligonului Central de Artilerie, înfiinţate prin ordinele ministrului de Război nr. 1378/ 02.07.1919, aniversează 101 de ani de existenţă.

În decursul unui secol de istorie, unitatea a funcţionat neîntrerupt prin tumultul transformărilor, reorganizării şi resubordonărilor, sprijinind în permanenţă unităţile aflate la trageri de luptă sau exerciţii de repetare pentru misiune în teatrele de operaţii.

Utilizând infrastructura în continuă dezvoltare, echipamentele de simulare de ultimă generaţie, precum şi personalul specializat, în centru s-au desfăşurat şi diferite tipuri de exerciţii de instruire în mediu operaţional întrunit, naţional şi în cadru aliat.

La zi aniversară, Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” se poate mândri că este una dintre cele mai prestigioase instituţii de instruire militară, care şi-a înţeles pe deplin misiunea şi contribuie substanţial la creşterea calităţii structurilor din Forţele Terestre.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel