Cel mai nou portavion, USS Gerald R. Ford, mândria US Navy, a intrat în serviciu

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cea mai prețioasă navă de război a US Navy, portavionul de 13 miliarde de dolari USS Gerald R. Ford (CVN 78), a plecat din Huntington Ingalls Industries-Newport News Shipbuilding și s-a întors pe mare pentru prima dată de la începerea modernizărilor, în iulie 2018, transmite defence blog.

USS Gerald R. Ford a părăsit șantierul naval vineri după ce timp de 15 luni s-a aflat în operațiuni de întreținere și modernizări.

USS Gerald R. Ford este principalul portavion din clasa de transport aeronave Ford, prima nouă clasă în mai bine de 40 de ani, și va începe înlocuirea treptată a transportatorilor din clasa Nimitz.

Nava este echipată cu două reactoare noi proiectate și are o capacitate electrică cu 250 la sută mai mare. Îmbunătățirile vor permite navei să încarce arme și să lanseze aeronave mai repede ca niciodată.

Noile echipări încorporează avansuri în tehnologie care fac ca transportatorul să fie mai capabil și mai eficient, oferindu-i totodată capacitatea de a suporta upgrade cu o ușurință relativă. Cu capacitate crescută și costuri totale reduse - prin, de exemplu, reduceri de forță de muncă și inovații, cum ar fi o producție electrică mai mare de la centrala nucleară, utilizarea rețelelor cu fibră optică, controlul îmbunătățit al coroziunii și utilizarea de materiale noi și ușoare - CVN 78 și viitorul pachet de transportatori din clasa Ford au crescut capacitatea de luptă de război și o supraviețuire sporită într-o platformă care va ține pasul cu amenințarea pe parcursul secolului XXI.

Fiecare navă din clasa Ford va funcționa cu un echipaj mai mic decât un transportor din clasa Nimitz și va asigura o durată de viață estimată la 50 de ani.

CVN-78 onorează cel de-al 38-lea președinte al Statelor Unite și aduce un omagiu vieții sale în US Navy, în guvernul SUA și la conducerea națiunii. În timpul celui de-al doilea război mondial, Ford a obținut gradul de locotenent comandant în armată, servind pe transportatorul ușor USS Monterey (CVL 26). Ford a devenit președinte în urma scandalului Watergate și a condus națiunea americană în perioada 1974-1977.

Vezi și: Livrarea portavionului USS Gerald R. Ford, cea mai scumpă navă de război, amânată din nou

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel