Livrarea portavionului USS Gerald R. Ford, cea mai scumpă navă de război, amânată din nou

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Livrarea portavionului USS Gerald R. Ford, totodată o nouă clasă de portavioane, a fost amânată din nou.

USS Gerald R. Ford va fi livrat US Navy cu o întârziere de trei luni față de durata planificată inițial. Potrivit Popular Mechanics, întârzierea este cauzată de rezolvarea unor probleme la sistemul de propulsie nucleară al navei și la elevatoarele destinate trasportării munițiilor până în hangar.

Portavionul USS Gerald R. Ford, reprezentantul unei noi clase și cea mai scump navă de război construită, are deja o întârziere de doi ani.

Astfel, potrivit sursei citate, portavionul nu va fi livrat US Navy în iulie, așa cum era planificat inițial, ci livrarea se va face în luna octombrie. Portavionul ar fi trebuit să se alăture flotei în 2016.

Totodată, dacă inițial costul portavionului era estimat la 10,5 miliarde de dolari, în prezent acesta a ajuns la 13,27 de miliarde de dolari, devenind astfel cea mai constisitoare navă de război construită vreodată.

USS Gerald R. Ford va avea o greutate de aproximativ 97.000 de tone și va dispune de tehnologie ultramodernă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel