Cehia va cumpăra sistemul de apărare aeriană SHORAD

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Cehia a anunțat că intenționează să cumpere până la sfârșitul anului 2020 sisteme de apărare aeriană SHORAD (Short Range Air Defense) pentru un preț de 427 de milioane de dolari.

Contractul de livrare a sistemelor Short Range Air Defense (SHORAD) trebuia încheiat în acest an, dar Ministerul Apărării din Cehia a amânat pentru la anul această achiziție, transmite Jane. Întârzierea se datorează unei reduceri de 800 de milioane de coroane din bugetul de apărare pentru 2019, în urma negocierilor cu ministrul economiei, această sumă a fost introdusă în bugetul pentru anul viitor. SHORAD sunt singurul proiect strategic întârziat.

Ministerul Apărării din Cehia intenționează să achiziționeze patru baterii de sisteme SHORAD, noi, montate pe platforme Tatra 815-7 8 × 8 și transportabile cu aeronave C-130, C-17 sau Airbus 400M. De asemenea sunt avute în vedere și sisteme de comunicații Link 16 și Link 11B, împotriva interferențelor pasive și active și instruire pentru întreținere. Achizițiile vor permite eliminarea treptată a sistemului de rachete 2K12 Kub din epoca sovietică, care este încă o parte importantă a apărării aeriene cehe.

Vezi și: Raytheon a dezvoltat un nou tip de rachetă supersonică, Peregrine

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel