Cehia dorește să se alăture programului german pentru producția de tancuri Leopard 2A8

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul Republicii Cehe a autorizat-o pe ministrul apărării, Jana Černochová, să negocieze posibilitatea ca industria cehă de apărare se alătura achiziționării de tancuri Leopard în noua versiune 2A8, dezvoltată de Germania. Acest lucru deschide oportunitatea ca armata cehă să achiziționeze un tanc de ultima generaţie. 

În plus, partea cehă se așteaptă la o reducere semnificativă a prețului, la termene de livrare mai scurte și la un sprijin logistic adecvat prin eforturi comune cu Germania. Praga intenționează să achiziționeze aproximativ 70 de tancuri Leopard 2A8.

,,Încă de la începutul mandatului meu, am subliniat că brigada grea se numără printre prioritățile mele. În cazul tancurilor Leopard, acestea combină cele mai bune caracteristici ale versiunilor anterioare 2A4, 2A5, 2A6 și 2A7, testate în luptă. Cred că negocierile cu Germania vor fi încununate de succes, iar soldații noștri vor primi tehnologia modernă pe care o merită, contribuind la capacitatea generală de apărare a patriei noastre", a declarat ministrul ceh al apărării, Jana Černochová.

Versiunea propusă a tancului Leopard 2A8 va fi printre cele mai bune disponibile acum. În cazul în care armata cehă va decide să achiziționeze tancuri împreună cu Germania, aceasta ar însemna un progres semnificativ în comparație cu tancurile de care dispune in prezent - T-72M4CZ și Leopard 2A4. Armata ceha laudă parametrii tehnici și capacitățile noului tanc Leopard 2A8, a precizat Ministerul ceh al Apărării într-un comunicat.

,,Tancul Leopard îndeplinește cerințele armatei cehe pentru un tanc modern disponibil pe piața actuală, cu o putere de foc suficientă, mobilitate și un nivel ridicat de protecție a echipajului", a declarat colonelul Ján Kerdík, directorul Departamentului de Dezvoltare a Forțelor Terestre Cehe.

,,Negocierile propriu-zise sunt abia la început, așa că nu ar fi potrivit să dezvăluim prea multe detalii. Cu toate acestea, în termeni generali, putem spune că va fi vorba de aproximativ 70 de tancuri, iar prețul preconizat va fi de ordinul zecilor de miliarde de coroane cehe. Anticipăm livrarea tancurilor până la sfârșitul acestui deceniu", a rezumat colonelul Kerdík.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel