Cehia, contract pentru înzestrarea cu rachete RBS 70 NG de la Saab

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachetă RBS 70 NG
Rachetă RBS 70 NG

Cehia va achiziționa de la Saab Dynamics 16 sisteme de rachete RBS 70 NG.

Ministerul Apărării din Republica Cehă a semnat un contract cu Saab Dynamics în valoare de 42,3 milioane pentru achiziționarea noului sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune, RBS 70 NG.

Contractul semnat în urmă doar câteva zile prevede livrarea a 16 sisteme RVS 70 NG. Livrările noilor sisteme RBS 70 NG de la Saab vor începe în 2020 și vor fi finalizate în 2021.

În martie 2017, Cehia a solicitat propuneri pentru înlocuirea sistemelor 9K35 Strela-10 pe care le deține în prezent, informează janes.com. Cehia a primit propuneri de rachete portabile de la Saab (RBS 70 NG), Raytheon (FIM-92 Stinger), MBDA (Mistral) și PGZ din Polonia (Piorun). În iulie 2017, Ministerul Afacerilor Interne a confirmat că intenționează să achiziționeze sistemul RBS 70 NG în "următorii trei ani".

Achiziționarea RBS 70 NG face parte dintr-un proiect amplu de apărare pe care Cehia l-a aprobat în iunie 2018 și care a fost anunțat de Șeful Statului Major. Programul își propune cea mai mare modernizare militară din istoria Cehiei, guvernul alocând în acest sens 4,5 miliarde de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel