Cehia, blindate Titus. Contract major pentru înzestrarea Armatei

Darius Muresan |
Data publicării:

Cehia a adjudecat un contract către Eldis Pardubice pentru 62 de vehicule blindate Titus de la grupul francez Nexter.

Anunțul a fost făcut de către Ministerul Apărării din Cehia.

Vehiculului blindat Titus a fost una dintre prioritățile armatei de mai mulți ani. Soldații au nevoie de această tehnologie iar obiectivul este de a finaliza acest proiect cu succes”, a declarat ministrul ceh al Apărării, Lubomir Metnar, potrivit postului ceh de televiziune Ceska.

Ministerul a decis să schimbe contractantul și să aloce contractul către Eldis Pardubice după ce Tatra Export nu a obținut o autorizație de securitate, inclusiv o licență de la Nexter Systems, informează Defense News. Atât Tatra Export cât și Eldis Pardubice fac parte Czechoslovak Group, gigantul industriei locale.

Potrivit ministerului, livrarea blindatelor este programată pentru anii 2020-2025. Contractul este estimat la aproximativ 6,7 miliarde de coroane (303,1 milioane de dolari). 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel