Ce ştim despre dronele kamikaze Phoenix Ghost, oferite de SUA în noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ştim că dronele s-au dovedit mai eficiente ca niciodată în timpul invaziei în curs a Rusiei asupra Ucrainei. De la dronele Bayraktar TB-2 construite în Turcia şi până la dronele kamikaze Switchblade, aceste vehicule aeriene fără pilot au semănat multă panică în rândul militarilor ruşi. Acum, în drum spre Kiev se află o nouă dronă, numită Phoenix Ghost care aparent a fost concepută pentru genul de luptă care are loc acum în Ucraina.

Drona Phoenix Ghost a rămas puțin învăluită în mister, deoarece nu știm prea multe despre capacitățile sale, cum poate fi lansată, ce rază de acțiune are sau ce sarcina utilă are.

Soldații Forțelor Armate ale Ucrainei învață deja în aceste zile să folosească Phoenix Ghost, cea mai recentă dronă kamikaze, pe care Statele Unite o transmit în Ucraina ca parte a ajutorului militar oferit Kievului.

Până în momentul de faţă, caracteristicile şi specificaţiile tehnice ale dronelor kamikaze Phoenix Ghost au ramăs oarecum clasificate, deoarece nu există nici măcar o singură mențiune despre el pe site-ul Aevex Aerospace, compania care dezvoltată aceste UAV-uri.

Dar, după cum precizează analiştii militari ucraineni ai publicaţiei Defence Express, care au analizat un discurs al purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, precum și un interviu acordat de un membru al consiliului de administrație al Aevex, generalul-locotenent David Deptul, Phoenix Ghost are următoarele caracteristici:

-drona este concepută pentru a distruge ținte
-unele caracteristici similar cu Switchblade
-poate decola pe verticală
-a fost dezvolta la solicitarea Forțelor Aeriene ale SUA
-timpul de zbor - aproximativ 6 ore
-echipată cu o cameră cu infraroșu
-poate distruge ţinte blindate 

Președintele Joe Biden a anunțat pe 21 aprilie o nouă tranșă în valoare de 800 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva invaziei ruse și a cerut Congresului să aprobe asistența suplimentară.

Noul pachet militar include artilerie grea, drone și muniții pentru forțele ucrainene angajate în lupta tot mai intensă pentru regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Administrația Biden trimite 121 de drone Phoenix Ghost în Ucraina, unde este de așteapt ca aceste UAV-uri să fie utilizate intens în partea de est a țării, în Donbass, unde forțele ruse s-au regrupat pentru o nou ofensiva militară.

Pentagonul a precizat că a început să dezvolte această drona înainte ca Rusia să invadeze Ucraina pe 24 februarie. Astfel de arme pot fi dezvoltate rapid, deoarece unele țări, în special de Statele Unite care au o experiență vastă în dezvoltarea de drone militare.

Anterior, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a precizat că specificațiile tehnice ale noilor drone „corespund foarte bine cu ceea ce au nevoie ucrainenii din Donbass în acest moment ”. 

Pentagonul a explicat că aceste drone sunt potrivite pentru situaţia din Donbas, iar cursurile de pregătire pentru operarea Phoenix Ghost vor fi similar cu cele pentru dronele kamikaze Switchblade, UAV-uri care a fost deja oferite armatei ucrainene.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat reporterilor pe 21 aprilie: „Acest sistem aerian fără pilot este conceput pentru operațiuni tactice. Scopul său este asemănător cu cel al Switchblade, despre care am vorbit în trecut, care este practic o dronă de atac.”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel