Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16, sursă foto: US Air Force
F-16, sursă foto: US Air Force

Performanță notabilă pentru industria de apărare din Polonia. Compania PZL Mielec, care aparține americanilor de la Lockheed Martin, va produce în Polonia componente pentru toate aeronavele F-16 Fighting Falcon noi pe care americanii le vor vinde.

Directorul PZL Mielec, Janusz Zakręcki, într-un interviu acordat publicației poloneze Defence24, a confirmat că Lockheed Martin va produce componente ale noilor F-16 Fighting Falcon în Polonia. 

Anunțul a fost făcut de americani la începutul acestei săptămâni.

Directorul PZL Mielec a precizat că decizia este o etapă importantă în dezvoltarea companiei și reprezintă un succes al eforturilor cu privire la diversificarea producției. 

 

Polonezii vor produce componente ale F-16 Viper, cel mai modern standard al Fighting Falcon

 

Polonezii vor produce porțiuni din fuzelajul avioanelor, panouri de control din interiorul cabinei, dar și componente ale cockpitului. În Polonia vor fi produse aceste componente pentru toate avioanele F-16 noi la nivel mondial. Ulterior, acestea vor fi transportate în Greenville, Carolina de Sud, unde Lockheed Martin deține facilitatea de asamblare a F-16.

Procesul va implica și o etapă de modernizare a fabricii PZL Mielec, deținută de Lockheed în Polonia.

F-16 e cel mai de succes avion multirol construit vreodată. Peste 4.550 de F-16 au fost livrate în SUA și țările aliate din anii 1970 până în prezent, aeronavele cunoscând un proces permanent de modernizare. 

În prezent state precum Bahrain, Slovacia, Bulgaria, Maroc sau Taiwan derulează programe de înzestrare cu aeronave F-16 noi, în cea mai modernă versiune posibilă: Block 70/72, cunoscută sub denumirea de Viper.

România deține și ea aeronave F-16, având completă o escadrilă de 17 aparate. Avioanele operate de ROAF sunt achiziționate din Portugalia și sunt second-hand, România fiind al treilea operator după SUA și Portugalia. Toate avioanele noastre au aceeași configurație, respectiv M.5.2R. Ele vor fi aduse la o configurație superioară - M.6.X, proces care va avea loc la Aerostar Bacău.

 

În Polonia la PZL Mielec vor fi construite și cele 12 elicoptere Black Hawk pe care le-a achiziționat România

 

În ceea ce privește industria poloneză, remarcăm că polonezii de la PZL Mielec, parte a Lockheed Martin, vor produce și cele 12 elicoptere multirol de tip Black Hawk S-70i pe care le va achiziționa Ministerul de Interne al României.

Pe data de 9 noiembrie MAI a semnat un acord-cadru pe patru ani cu PZL Mielec pentru achiziționarea a până la 12 elicoptere utilitare Black Hawk de nouă generație, fabricate în Polonia și livrate în parteneriat cu Romaero și Deltamed.

Prin alegerea modelului S-70 Black Hawk de fabricație europeană, România devine cel de-al unsprezecelea stat și al 18-lea client pentru elicopterele construite de PZL Mielec.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel