Capacitatea de luptă a militarilor moldoveni, verificată de conducerea Ministerului Apărării (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Capacitatea de luptă a unităţilor militare ale Armatei Naţionale a Republicii Moldova a fost verificată astăzi de conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major, informează Radio Chisinau.

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, acţiunea a avut scopul de a evalua gradului de pregătire a militarilor care au desfăşurat, în acest sens, acţiuni specifice cu implicarea mijloacelor de tehnică din dotare.

(w670) 

Generalul Cutie a adăugat că anul de instruire militară a demarat cu şedinţe teoretice şi antrenamente în toate garnizoanele ţării, în cadrul cărora au fost stabilite obiectivele principale pentru militari, care se vor axa pe punerea în aplicare a documentelor strategice şi programelor de modernizare, precum şi intensificarea participării la exerciţii şi misiuni internaţionale de stabilizare şi menţinere a păcii.

(w670)

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Eugen Sturza, a apreciat  nivelul de planificare, organizare şi desfăşurare a verificării gradului de pregătire a militarilor.

„Pentru dumnevoastră, evaluarea a început, de fapt, săptămâna trecută, când aţi demonstrat mobilizare maximă, alături de colegii din alte structuri de forţă, la înlăturarea consecinţelor căderilor de zăpadă în zona de centru a ţării.  Pe această cale, vreau să vă transmit aprecierile Guvernului pentru felul în care aţi acţionat şi să vă spun că sunt mândru de prestaţia dumneavoastră. E bine ca cetăţenii să ştie că pot conta pe Armata Naţională în orice  situaţie”, a spus ministrul Sturza.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel