Canada transferă Ucrainei o parte importantă din comanda sa de transportoare blindate moderne noi LAV Super Bison

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bison Armoured Vehicle canadian, sursă foto: Guvernul canadian
Bison Armoured Vehicle canadian, sursă foto: Guvernul canadian

Joi, 30 iunie, premierul canadian Justin Trudeau a anunțat planul guvernului său de a transfera 39 dintre cele mai recente vehicule blindate cu roți LAV (Light Armoured Vehicle) ACSV Super Bison către Forțele Armate ucrainene. Ucraina va primi din Canada și șase camere foto de înaltă rezoluție pentru Bayraktar TB2.

De asemenea, Canada va furniza Ucrainei șase camere foto de înaltă rezoluție pentru echiparea dronelor Bayraktar TB2, potrivit CBC News.

În discursul ținut la încheierea summitului NATO de la Madrid, Justin Trudeau a subliniat că modalitatea cea mai bună de a asigura acum securitatea națională a Canadei, este de a oferi Ucrainei armele necesare. În această logică se încadrează decizia de a transfera  Forțelor Armate ucrainene cele mai noi transportoare de trupe, care tocmai au început să intre în dotarea armatei canadiane.

Livrarea efectivă a vehiculelor blindate canadiene ar trebui să aibă loc în această vară, după o scurtă pregătire a echipajelor.

 

Cele 39 de transportoare blindate care vor fi transferate Ucrainei fac parte dintr-o comandă de 360 de LAV ACSV Super Bison

 

Cele 39 de transportoare blindate care vor fi transferate Ucrainei, fac parte dintr-o comandă de 360 de LAV ACSV Super Bison a Forțelor Terestre canadiene (contract semnat  în septembrie 2019), prin care se va înlocui flota mai veche compusă din 190 LAV II Bison și 270 de blindate șenilate M113.

Transportorul de trupe LAV ACSV Super Bison se bazează pe platforma LAV 6.0, o versiune îmbunătățită a LAV III, cu carcasa de dedesubt în formă de V dublu (Double-V hull) și scaune care atenuează energia, oferind un nivel ridicat de protecție împotriva amenințărilor balistice și minelor.

Vehiculul poate rula cu o viteză maximă de 100 km/h și are o autonomie maximă de 600 km, cu 150 de km mai mult, față de versiunea de bază LAV III. De asemenea și motorul, cu cei 450 CP, este mai puternic cu 100 CP.

Nu se cunoaște deocamdată ce armament va avea LAV ACSV Super Bison, dar LAV III este inițial echipat cu un tun automat de 25 de mm, o mitralieră de 7,62 mm jumelată (coaxială) cu tunul și încă o mitralieră de 5,56 sau 7,62 mm montată deasupra turelei, destinată, în special, pentru ținte aeriene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel