Canada anunţă că va livra Ucrainei 200 vehicule blindate Senator 4X4

Ministrul canadian al apărării, Anita Anand, a anunţat miercuri, în timpul unei vizite la Kiev, că guvernul său va furniza Ucrainei 200 de transportoare blindate Senator, în cadrul unui nou pachet de asistenţă militară, transmite Reuters.

Ministerul canadian al Apărării a indicat, într-un comunicat, că Ucraina a cerut în mod specific aceste vehicule şi că Anita Anand se întâlneşte la Kiev cu oficiali ucraineni, printre care omologul său Oleksii Reznikov.

”Acest ajutor este în valoare de peste 90 milioane de dolari SUA şi este alocat ca parte a celor 500 milioane de dolari SUA suplimentari de ajutor militar pentru Ucraina anunţat de prim-ministrul Trudeau în noiembrie 2022.

Acest nou pachet de ajutor militar este un răspuns la cererea specifică a Ucrainei pentru aceste echipamente, care sunt achiziționate de la compania canadiană Roshel. ”, a precizat ministerul canadian.

 

Transportorul blindat Senator

 

Mașina are o caroserie din oțel și geamuri capabile să reziste la focuri de armă de calibru 50. „Senatorul” are și o structură rezistentă la explozie, astfel încât poate rezista la detonarea unei grenade sau a unei mine. Anvelopele mașinii au un sistem „Run Flat”.

Mașina este echipată cu un sistem care poate contracara atacurile chimice, biologice, radiologice, păstrând aerul neviciat în interiorul cabinei etanșe.

Foto: Vehicul blindat Senator 4X4

Vehiculele blindate Senator sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră, cea mai bună din clasa lor și pot fi echipate cu ușurință cu diverse arme. Aceste vehicule permit transportul în siguranță al personalului și al echipamentelor, precum și evacuarea medicală.

Asistența militară a Canadei include, printre altele,  un sistem de rachete antiaeriene NASAMS cu muniția aferentă, 39 de vehicule blindate de sprijin de luptă, arme antitanc, obuziere și muniție M777.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel