Burduja: România nu doar că poate fi independentă energetic, dar poate fi un vârf de lance

Darius Muresan |
Data publicării:
Sebastian Burduja, Ministrul Energiei. Foto: Sebastian Burduja @OfficialFacebook
Sebastian Burduja, Ministrul Energiei. Foto: Sebastian Burduja @OfficialFacebook

Ţara noastră şi-a asumat construirea unui sistem energetic care furnizează energie verde, ieftină şi sigură, astfel că, în domeniul energiei, România nu doar că poate fi independentă, dar poate fi un vârf de lance, a afirmat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Conform unui comunicat de presă, Sebastian Burduja a participat miercuri la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, tema de anul acesta fiind "O politică externă fermă a României: gestionând provocările şi maximizând oportunităţile".

"I-am felicitat pe colegii noştri din întreaga lume care reuşesc să propulseze România deasupra propriei categorii de greutate pe scena internaţională. În aceste eforturi de afirmare a României, energia joacă un rol de temelie. Ţara noastră şi-a asumat construirea unui sistem energetic care furnizează energie verde, ieftină şi sigură. Unii ar spune că este o misiune imposibilă.

Noi ştim că este posibil şi am parcurs deja o parte importantă din acest drum. Energia este şansa României de a puncta, fiind credincioasă unui principiu enunţat de Vintilă I.C. Brătianu: "Prin noi înşine". În domeniul energiei, România nu doar că poate fi independentă, dar poate fi un vârf de lance", a declarat Sebastian Burduja.

Potrivit sursei citate, discuţiile cu diplomaţii români s-au axat pe resursele bogate pe care le are România, pe ambiţia de a fi una dintre primele ţări care folosesc tehnologia reactoarelor modulare mici, pe cei 18 miliarde de euro din fonduri europene disponibili în Ministerul Energiei pentru investiţii în Energie şi pe suportul pe care corpul diplomatic îl poate oferi în ţările unde reprezintă ţara noastră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel