Bulgaria negociază cumpărarea a două submarine second-hand

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul de la Sofia poartă în prezent negocieri cu mai multe state pentru a achiziționa două submarine second-hand pentru Forțele Navale Bulgare, a declarat ministrul bulgar al Apărării, Krasimir Karakachanov, precizează BulgarMilitary.com.

,,Întrebarea este dacă proiectul poate fi sau nu pus în aplicare între 2024 și 2027", a declarat Karakachanov pentru reporterii, aflat într-o vizită în portul bulgar Varna.

Marina bulgara nu a mai avut un submarin de ani buni, deoarece cele pe care le-a avut în dotare au fost demontate, fiind mult prea vechi pentru a mai putea fi folosite.

Experții militari bulgari spun că, în prezent, lipsa unui submarin face dificilă formarea marinarilor. În plus, capacitățile specifice de recunoaștere pe care le oferă submarinele sunt foarte importate, iar lipsa acestora din dotarea forţelor navale bulgăre şi-a spus cuvântul.

La sfârșitul anului trecut, premierul bulgar Boyko Borisov a menționat că ar putea cumpăra un submarin din Norvegia, dar nu este clar în ce stadiu au ajuns negocierile pentru o astfel de achiziţie.

În plus, Karakachanov a anunțat că un contract ar putea fi semnat până în august pentru construirea a două noi nave de patrulare pentru Marina Bulgară.

El a amintit că competiția pentru selecția unui contractant a fost deja încheiată. Primul ministru urmează să numească un grup de lucru care să clarifice toate detaliile proiectului cu compania selectată. Clarificările ar trebui finalizate în maximum 3 luni, a spus Karakachanov, citat de BTA. Ministrul bulgar al Apărării a adăugat că cele două nave vor fi construite pe şantierele navale din portul Varna.

Publicaţia BulgarMilitary susţine că, cele mai sigur, compania germană „Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG "va câştiga licitaţia pentru construcţia celor două nave de patrulare, ale căror valoare se ridică la aproape 1 miliard de leva. Compania bulgară MTG - Dolphin, care anterior a refuzat să participe la proiect și nu a depus o ofertă, deși era considerată favorită, poate deveni subcontractant.

Doar două companii au depus oferte „Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG "și compania italiană Fincantieri.

Acordul se ridica la aproximativ 1 miliard de leva, prima navă fiind programată pentru livrare până la sfârșitul lunii decembrie 2023, iar cea de-a doua până la sfârșitul lunii decembrie 2024.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel