Bulgaria creşte bugetul de apărare şi securitate pentru armată

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sursa foto: bulgarianmilitary.com
Sursa foto: bulgarianmilitary.com

La cererea prim-ministrului Bulgariei, Boyko Borisov, ieri (12 decembrie), guvernul bulgar a votat să direcționeze 113,6 milioane de leva în plus față de nevoile armatei bulgare, potrivit BulgarianMilitary.

Ședința de ieri a Consiliului de Miniștri de la Sofia, la care au participat generali și reprezentanți ai Forțelor Armate ale Bulgariei și ai Forțelor Aeriene, a început cu aprobarea a trei proiecte privind suplimentarea fondurilor acordate armatei, care au însumat în total 113,6 milioane de leva.

Ministrul Apărării din Bulgaria, Krasimir Karakachanov, a anunțat că proiectul Consiliului de Miniștri prevede 33.433.000 BGN pentru nevoile administrației centrale și pentru nevoile Academiei Medicale Militare. 23 428 0000 BGN vor fi utilizate pentru lucrări administrative, de construcție și pentru facilitățile Forțelor Terestre, un sistem de comunicații și informații pentru Forțele Aeriene. Alte fonduri în valoare de 9 milioane de leva sunt destinate bugetul asigurărilor de sănătate.

Krasimir Karakachanov a explicat că, prin deciziile de ieri, Consiliul de Miniștri a acordat, în special, 10,9 milioane de leva pentru întreținerea a cinci elicoptere Cougar în 2019, precum și pentru piesele de schimb și inspecția tehnică  a acestora. Pentru reparația elicoterelor Mi-17, guvernul a oferit 817.000 de leva, iar pentru sistemele de comunicații și navigație aeronautică - 40 086 664 BGN. De asemenea, sunt disponibile fonduri pentru reparațiile avioanelor L-39 și a a tancurilor de luptă sovietice T-72. Se oferă, de asemenea, bani suplimentari pentru modernizarea sistemului informațional al armatei a declarat ministrul bulgar al apărării.

Potrivit comandantului Forțelor Aeriene bulgare, generalul-maior Tsanko Stoikov, fondurile suplimentare vor permite semnarea contractelor, până la sfârșitul anului, pentru sprijinul logistic al aproape tuturor avioanelor și elicopterelor Forțelor Aeriene Bulgare.

La rândul său, generalul Andrey Botsev, a declarat că acest buget prevede acțiuni atât pentru îmbunătăţirea navigabilității avioanelor și a elicopterelor, cât și a armamentului și echipamentului armatei bulgare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel