Borell: U.E a plătit Rusiei 35 de miliarde de euro pentru aprovizionare cu energie de la începutul războiului și doar 1 miliard de euro pentru a finanța apărarea Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data publicării:

De la începutul războiului, U.E a plătit Rusiei 35 de miliarde de euro pentru energie, comparativ cu 1 miliard de euro pe care i-a trimis Ucrainei sub formă de ajutor extern, a declarat Josep Borrell, principalul diplomat al UE.

„[Președintele ucrainean] Zelenskyi are nevoie să-i spunem mai rar că este un erou și să-i dăm mai multe arme pentru a lupta. Asta se așteaptă ucrainenii de la noi și noi trebuie să o facem mai repede. Ajutați-i să lupte cu forțele invadatoare cu toate capacitățile pe care le avem la dispoziție", a declarat miercuri inaltul Reprezentant al U.E pentru Afaceri Externe, Josep Borrell.

„Am oferit Ucrainei aproape 1 miliard de euro. Ar putea părea mult, dar 1 miliard de euro este ceea ce îi plătim lui [Vladimir] Putin în fiecare zi pentru produsele energetice pe care ni le oferă. De la începutul războiului, i-am dat Rusie 35 de miliarde de euro, comparativ cu 1 miliard de euro pe care i-am dat Ucrainei să se înarmeze, a mai spus Borrell, potrivit Euronews.

Dependența puternică a U.E de petrol, gaze și cărbune rusești a fost scoasă la iveală de războiul din Ucraina.

Tot mai multe voci solicită U.E să pună în aplicare un embargo total asupra combustibililor fosili importati din Rusia. Anul trecut valoarea totala a importurilor de petrol, gaze și cărbune a fost de peste 99 de miliarde de euro, bani care ajung si la masina de propagada si razboi a Kremlinului

Independența energetică a Europei depinde de energia regenerabilă, a spus Borrell, deplângând faptul că UE a devenit dependentă de combustibilii fosili din regimurile represive din jurul granițelor sale.

Un nou pachet de sancțiuni dezvăluit de Comisia Europeană marți după-amiază a propus interzicerea importurilor de cărbune rusesc, care reprezintă aproximativ 4 miliarde de euro și este cel mai ușor de înlocuit.

„Astăzi am pus capăt cărbunelui, dar aceasta este o fracțiune foarte mică din factura totală”, a spus Borrell.

„Independența noastră, autonomia energetică depinde de energia regenerabilă și, pentru prima dată, geopolitica și schimbările climatice își strâng mâna într-un obiectiv comun”, a spus Borell.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel