Boko Haram a doborât un avion de atac la sol Dassault Alpha Jet al Armatei Nigeriei (Video)

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Aeronavă Dassault Alpha Jet a Nigeriei, sursă foto: Defense News Nigeria @DefenseNigeria Twitter
Aeronavă Dassault Alpha Jet a Nigeriei, sursă foto: Defense News Nigeria @DefenseNigeria Twitter

Grupul terorist Boko Haram a revendicat doborârea unui avion de antrenament și atac la sol Dassault Alpha Jet ce aparținea Forțelor Aeriene Nigeriene.

Avionul doborât de Boko Haram este o aeronavă de tipul Dassault Alpha Jet, fabricat în Franța. Forțele Aeriene Nigeriene au confirmat că au pierdut aeronava care a fost doborâtă pe data de 31 martie.

În momentul în care avionul a fost doborât acesta se afla în misiune și oferea suport aerian în cadrul unei operațiuni militare împotriva grupului terorist.

Există speculații cu privire la cum au reușit cei din Boko Haram să doboare avionul. Având în vedere că Boko Haram dispune de un arsenal puternic, pe lângă posibilitatea ca teroriștii să fi folosit mitraliere grele nu este exclusă nici utilizarea unui sistem antiaerian.

Nu se cunoaște din păcate nimic despre soarta celor doi piloți nigerieni care se aflau în avion. Forțele Aeriene Nigeriene au precizat că desfășoară o operațiune de căutare și salvare. Au fost desfășurate și trupe din cadrul forțelor speciale ale Nigeriei. Cu toate că șansele ca cei doi piloți să fie în viață sunt foarte mici, Forțele Aeriene Nigeriene precizează că nu își pierd speranța.

Declarația nigerienilor e posibil să fi avut loc înainte de publicarea materialului video deoarece pe filmare pare să apară și trupurile neînsuflețite ale piloților.

Boko Haram a oferit imagini video cu avionul doborât, imagini preluate de la Bulgarian Military. Pe fondul unei melodii islamice, se poate observa zborul aeronavei, momentul impactului și apoi epava aeronavei.

Notă: Imagini cu puternic impact emoțional

 

Extremiştii sunniţi terorizează de mai mulţi ani nord-estul Nigeriei şi regiunile de graniţă învecinate. Cel puţin 20.000 de oameni au fost ucişi în atacuri ale grupării, începând cu 2009, iar milioane de persoane au fost strămutate.

De-a lungul timpului, Boko Haram a răpit și ucis locuitorii mai multor state, printre aceștia aflându-se inclusiv copii.

CITEȘTE ȘI: Atac al Forțelor Speciale nigeriene asupra unei tabere a grupului terorist Boko Haram

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel