Boeing și Nammo, acord pentru dezvoltarea unor proiectile de artilerie cu rază lungă de acțiune

Eduard Pascu |
Data publicării:

Gigantul aeronautic american Boeing și compania internațională de apărare Nammo au semnat un acord pentru a dezvolta împreună și a produce următoarea generație de proiectile de artilerie cu rază lungă de acțiune.

Companiile s-au angajat să își folosească expertiza în munițiile ghidate, proiectilele și propulsia cu jet de apă. Obiectivele acestora sunt de a furniza proiectile de artilerie cu rază lungă de acțiune și cu o precizie mare.

"Boeing este lider mondial în munițiile ghidate, iar Nammo este lider mondial în proiectile și propulsie. Așteptăm cu nerăbdare să construim cea mai bună echipă din industria de clasă, care va oferi capacitate operațională și valoare industrială ambelor țări", a declarat Maria Laine, vicepreședintă, Parteneriatele Strategice Internaționale pentru Boeing Defense, Space & Security.

Parteneriatul este rezultatul nevoii crescânde a forțelor americane și aliate de a aborda decalajul dintre propriile lor sisteme de artilerie și cele operate de potențialii adversari. Astăzi, Armata SUA clasifică introducerea unor focuri de precizie cu rază lungă de acțiune ca fiind cea mai înaltă prioritate de achiziție, mai multe țări aliate manifestând, de asemenea, interes pentru achiziționarea de capabilități similare.

"Suntem cu adevărat încântați că am colaborat cu Boeing și împreună am adunat un grup de ingineri de clasă mondială care ne va ajuta să îndeplinim aceste noi cerințe", a declarat Morten Brandtzaeg, președinte și CEO al Nammo. "Boeing și Nammo au seturi de competențe complementare care ne vor permite să finalizăm dezvoltarea mult mai rapidă și mai eficientă decât ar fi putut realiza fiecare din noi pe cont propriu", a mai spus acesta.

Lucrarea va fi realizată de echipa de dezvoltare a companiei Nammo de la Raufoss din Norvegia și de divizia avansată de cercetare a companiei Boeing Phantom Works din St. Charles, Mo. În plus față de oferirea unei noi capacități revoluționare, investiția Boeing în acordul de 25 de ani va sprijini, de asemenea, planul de participare industrială privind achiziționarea a cinci aeronave de patrulare P-8A Poseidon de către Forțele Aeriene Regale Norvegiene în 2017.

Proiectul Boeing-Nammo este susținut atât de guvernele norvegiene, cât și de cele din SUA și îndeplinește criteriile de participare industrială ale Agenției Norvegiene pentru Materiale de Apărare pentru P-8.

Vezi și: Rusia vizează la crearea unor proiectile cu impulsuri electromagnetice

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel