Blindatele Piranha V din dotarea României vor dispune de sistem românesc de comandă și control. Aplicația BC2A a trecut testele

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Trageri Piranha V, sursă foto: MApN
Trageri Piranha V, sursă foto: MApN

Noile transportoare blindate de tip Piranha V vor dispune de sistem de comandă și control BC2A, dezvoltat de un producător român.

În urmă cu aproximativ două săptămâni publicația noastră a participat la Centrul 13 Comunicații și Informatică „Colonel Gheorghe Vișata” unde a avut loc o demonstrație a dronei Hirrus L, o soluție 100% românească, dezvoltată de companiile românești Autonomous și Interactive Software.

În cadrul evenimentului la care DefenseRomania a participat, prezentând aplicația BC2A, care printre altele aotumatizează procesele de comandă și control, producătorul softului, în momentul prezentării, a făcut referiri și la programul Piranha V. 

Directorul Interactive Software a precizat în contextul prezentării că BC2A a trecut testele pentru Piranha V. Implementarea unei soluții românești în ceea ce privește comandă-control e prevăzută în contractul dintre MApN și producătorul Piranha V.

„Avem livrate peste 200 de vehicule ale Ministerului Apărării Naționale dotate cu aplicația de comandă și control BC2A și peste 20 de puncte de comandă (...) De asemenea suntem implicați în cadrul programului Piranha V cu aplicația de comandă - control BC2A (HQ și Platform). Ea a fost livrată, a trecut testele de acceptanță, urmează faza a II-a a programului. Sperăm să obținem aceleași succese de până acum și suntem încrezători că ne putem extinde”, a declarat reprezentantul companiei românești Interactive Software. 

Aplicația BC2A poate fi utilizată în configurația BC2A HQ (punct de comandă terestru), BC2A Platform (vehicule terestre) sau BC2A Leader (soldat).

BC2A e adaptată standardelor NATO și integrată deja pe diferită tehnică militară.

 

Înzestrarea Armatei române cu Piranha V. Începând din această fază transportoarele blindate ar trebui produse în România

 

2. Piranha V,... (piranha-v-copy_43568400.jpg)

Piranha V

Piranha V vor fi construite în România în baza unui acord de tip joint-venture între Uzina Mecanică București (UMB) și gigantul american General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania), semnat la mijlocul lunii martie în prezența premierul Nicolae Ciucă şi ministrului Economiei, Florin Spătaru, alături desigur de reprezentanții celor două companii.

România a demarat programul esenţial de înzestrare 'Transportor blindat pentru trupe 8x8' în urma căruia marele câștigător a fost Piranha V. Programul a fost iniţiat în noiembrie 2017 prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma Piranha V şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.

CITEȘTE ȘI: Blindate slovace Piranha V, made în Romania? Slovacia a cerut informații despre Piranha V, într-un contract gigant

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel