Black Hawk down în București. US Army mulțumește României: Datorită echipajului și polițiștilor români elicopterul a aterizat în siguranță

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicopterul Black Hawk al US Army, după ce a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din București. Sursă foto: Crișan Andreescu, pentru DefenseRomania
Elicopterul Black Hawk al US Army, după ce a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din București. Sursă foto: Crișan Andreescu, pentru DefenseRomania

Armata Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa  - U.S. Army Europe and Africa - a dat publicității un scurt comunicat de presă după incidentul de ieri când un Black Hawk UH-60 a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din Capitala României.

US Army precizează că „pe data de 15 iulie 2021, în jurul orei locale 10:00, un elicopter UH-60 Black Hawk aparținând Batalionului 3, Regimentul 1 Aviație, Brigada 1 Aviație de Luptă a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din București, în timpul unui zbor de antrenament cu ocazia Zilei Aviației române”.

Americanii precizează că doar datorită echipajului și ofițerilor de poliție români elicopterul a reușit să aterizeze în siguranță.

„Datorită expertizei echipajului și a ofițerilor de poliție români de la sol elicopterul a aterizat în siguranță. Nimeni nu a fost rănit”, precizează sursa citată.

Deși nu menționează nimic despre cauza aterizării forțate, US Army confirmă că în desfășurare este o anchetă româno-americană.

Ancheta e confirmată și de un comunicat al MApN: „În urma incidentului de zbor în care a fost implicată aeronava Armatei SUA, care a necesitat aterizarea de urgență în zona Pieței Charles de Gaulle din Capitală, nu au fost înregistrate victime. Evenimentul este cercetat de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Forțelor Aeriene Române și ai Ambasadei SUA la București, iar investigațiile judiciare sunt coordonate de Parchetul Militar București”.

 

Polițiștii români au avut prezență de spirit și au gestionat ca la carte incidentul

 

2. Soldați am... (aviatorilor-elicopter-black-hawk-aterizare_10636200.jpg)

Soldați americani, „inspectând” pagubele după ce suflul elicelor a pus la pământ mai mulți stâlpi de iluminat în momentul în care elicopterul Black Hawk a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din centrul Bucureștiului. Sursă foto: Crișan Andreescu, pentru DefenseRomania

Incidentul de ieri din București a ajuns pe prima pagină a presei internaționale. Și, din fericire, așa cum menționează și US Army, ofițerii români de poliție, aflați în intersecție, au avut prezență de spirit și au acționat imediat. Și din acest motiv, dar și datorită pilotului american, vorbim azi de un incident și nu de o tragedie.

Unul din polițiștii aflați în intersecție a povestit incidentul care trebuie semnalat a avut loc în centrul Capitalei, într-o zonă extrem de aglomerată și la o oră de vârf.

”Eram prima mașină în intersecție, când am văzut că elicopterul zboară la joasă înălțime! Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă și am oprit autospeciala, sărind de la volan și oprind circulația celorlalte autoturisme! Astfel, pilotul a avut loc pentru a ateriza în intersecție. Am anunțat imediat dispeceratul și toți colegii din apropiere au venit în sprijin! Ne bucurăm că nimeni nu a fost rănit!” – polițist al Brigăzii Rutiere București. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel