Belgia va achiziționa peste 300 de vehicule tactice JLTV

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul belgian a aprobat, la 11 septembrie, achiziționarea de vehicule tactice ușoare JLTV de la compania americană Oshkosh, pentru forțele armate belgiene, ca parte a programului de înzestrare militară Commando en Liaison Voertuigen (CLV).

Guvernul Belgian a aprobat achiziționarea a 322 vehicule tactice JLTV. Vineri, în comunicatul de presă al guvernului belgian se precizează că Oshkosh Defense a câștigat un contract în valoare de 135 de milioane de euro (160 de milioane de dolari) pentru a produce şi livra către forţele armate belgiene un număr de 322 vehicule tactice JLTV.

Potrivit comunicatului, compania americană ar trebui să înceapă livrarea primelor vehicule în anul 2023.

Prin aceasta achiziţie, ministerul belgian al Apărării intenţionează să înlocuiască vehiculele Iveco LMV Lynx cu noile JLTV, deoarece acestea tip de vehicul a fost conceput pentru a oferi un grad de protecţie mai mare militarilor, inclusiv împotriva minelor și a dispozitivelor explozive improvizate (IED), dar într-un vehicul mai mic și mai ușor.

Integrarea unei stații de arme controlată la distanță (RCWS), FN DeFNder Light 7.62 de la FN Herstal, este prevăzută pentru a fi instalată pe 135 dintre cele 322 vehicule tactice JLTV pe care Belgia le-a comandat.

Pe lângă Belgia, încă două țări europene achiziționează vehicule tactice JLTV. Muntenegru va primi 30 de vehicule tactice de acest tip, iar Lituania va cumpăra, de asemenea, aproape 200 de noi JLTV construite de Oshkosh Defense.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel