Bazele militare americane din Japonia, plasate sub stare de urgență sanitară

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forţele Armate americane din Japonia au extins miercuri starea de urgenţă sanitară publică la toate bazele lor de pe întreg teritoriul nipon.

Decizia vine ca urmare a înregistrarii unei creşteri constante a contaminărilor cu noul tip de coronavirus, iar guvernul a declarat stare de urgenţă pentru majoritatea zonelor populate, potrivit Reuters şi U.S.News.

Declaraţia anterioară a forţelor americane a vizat doar bazele din regiunea Kanto din estul Japoniei.

Starea de urgenţă sanitară publică va rămâne în vigoare până pe 15 mai şi le conferă comandanţilor autoritatea de a impune respectarea măsurilor de protecţie sanitară pentru oricine are acces la centre ale SUA, au precizat Forţele Armate ale SUA din Japonia într-un comunicat.

Japonia este principalul aliat al Statelor Unite în Asia și găzduiește peste 50.000 de militari americani, inclusiv cel mai mare numar de pușcași marini americani din afara Statelor Unite, pe insula Okinawa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel