Baza aeriană Tyndall a US Air Foce va fi păzită de câini-roboți

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forțele Aeriene SUA au intrat în posesia primilor câini-roboți, denumiţi oficial „vehicule terestre cvadrupede semi-autonome’’ sau Q-UGV, pe care îi vor folosi în misiuni de patrulare care să sporească nivelul de securitate al perimetrelor bazelor militare.

Potrivit unui comunicat de presă al US Air Force, primele vehicule terestre cvadrupede semi-autonome au fost livrate, pe 22 martie, militarilor americani din cadrul Escadronul 325 al Forțelor de Securitate ale Bazei aeriene Tyndal din Florida.

Un astfel de câine robot este fabricat de compania americană Ghost Robotics, iar scopul unui astfel de Q-UGV este de a adăuga un nivel suplimentar de protecție bazelor militare ale US Air Force.

Câinii-roboți, proiectați de Ghost Robotics și Immersive Wisdom, sunt primele vehicule terestre cvadrupede semi-autonome de acest fel care sunt integrați într-o bază militară.

Escadronul 325 al Forțelor de Securitate ale Bazei aeriene Tyndal din Florida deveni astfel prima unitate din istoria armatei SUA care va adopta și va utiliza câini-roboți pentru diverse misiuni.

Roboții vor fi folosiți pentru a patrula de-a lungul unui traseu predeterminat, timp în care vor fi monitorizați îndeaproape de către un militar.

În plus, câinii vor putea patrula în zone cu teren dificil atât pentru oameni cât și pentru vehiculele de patrulare.
Câinii-roboți au o cameră mobilă și diverși senzori. Militarul care îi însoțește va putea, cu ajutorul unei căști speciale VR, să vadă direct imaginile surprinse de camera video a robotului cvadruped. 

Câinii pot, de asemenea, să se scufunde în ape de cel mult 1,5 metri adâncime, pot funcționa în condiții de până la - 40 de grade celsius și dispun de 14 senzori optici care le oferă un grad de observabilitate la 360 ​​de grade.

Roboții sunt controlați de un microprocesor de 1 watt și alimentați de o baterie litiu-ion. Ei au o autonomie de aproximativ 10 kilometri până să fie necesară reîncărcarea bateriei. Compania producătoare intenționează să construiască „cuști speciale pentru câini”, în care respectivii roboți să poată intra pentru a-și reîncărca wireless bateriile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel