Baza Aeriană de la Câmpia Turzii va fi modernizată de SUA. Americanii vor rotații ale aeronavelor de luptă pentru descurajarea Rusiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un F-22 Raptor, în timpul unui antrenament la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii. Sursă foto: MApN
Un F-22 Raptor, în timpul unui antrenament la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii. Sursă foto: MApN

Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii va beneficia de fonduri americane pentru modernizare. SUA intenționează să transforme baza într-un hub al operațiunilor US Air Force.

Potrivit celor de la Stripes, Baza Aeriană de la Câmpia Turzii ar putea deveni un hub pentru operațiunile US Air Force în sud-estul Europei, unde Pentagonul ar urma să efectueze rotații ale aeronavelor de luptă, ca parte a unei misiuni de descurajare a agresiunii Federației Ruse.

Sursa citată precizează că în bugetul pe apărare pentru anul fiscal 2021, se solicită 130.5 milioane de dolari pentru renovarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii. 

US Air Force consideră că Baza Aeriană de la Câmpia Turzii este un obiectiv principal al Comandamentului European al Statelor Unite ale Americii și joacă un rol esențial pentru securitate.

 

SUA investesc 130.5 milioane de dolari pentru modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii

 

2. -imagine fara descriere- (f_22_raptor_romania_campia_turzii_15040100.jpeg)

În ceea ce privește modernizarea, americanii intenționează să efectueze lucrări complexe de renovare care ar permite susținerea rotațiilor escadroanelor aeronavelor dislocate de US Air Force, dar și modernizarea platformelor de aterizare pentru încărcături periculoase. Totodată, cei de la Stripes anunță și construcția unor depozite pentru combustibil.

US Air Force consideră esențiale modernizările la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii.

Așa cum a scris DefenseRomania la începutul acestui an, US Air Force au anunțat că vor desfășura în România câteva avioane de luptă fără pilot de tip MQ-9 Reaper la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii. Această misiune, începută în ianuarie 2020, a fost concepută pentru a promova stabilitatea și securitatea în regiune și pentru a consolida relațiile cu aliații NATO și alți parteneri europeni.

Amintim că americanii au dislocat anterior, în iunie 2019, fiind o relocare temporară, personal militar și drone MQ-9 de la baza aeriană Miroslawiec din Polonia către Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii.

*CITEȘTE ȘI: România și SUA au discutat despre extinderea bazelor militare de la Câmpia Turzii și Mihail Kogălniceanu

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel