Forțele Aeriene ale SUA au relocat dronele MQ-9 din Polonia la Câmpia Turzii

DefenseRomania Team / 04 iul 2019 / 15:50

Forțele aeriene din SUA au anunțat relocarea temporară a personalului și a dronelor MQ-9 de la baza aeriană Miroslawiec din Polonia către Campia Turzii din România.

Dronele MQ-9, personalul și echipamentul de asistență împreună cu detașamentul Grupului de Operații Expediționale 52 din cadrul detașamentul 2 din Polonia, s-au mutat temporar în baza aeriană Campia Turzii, în timp ce pista de la Miroslawiec se află în construcție.

Detașamentul este o unitate separată geografic, alocată escadrilei 52 vânătoare de la Spangdahlem AB, Germania, a cărei misiune este de a desfășura activități de informații, supraveghere și explorare pentru a îndeplini obiectivele misiunii.

MQ-9 funcționează din Polonia din mai 2018. Această relocare temporară se desfășoară cu cooperarea deplină a aliatului nostru NATO, România.

SUA colaborează îndeaproape cu România și alți aliați și parteneri NATO pentru a consolida capacitățile de apărare colectivă și pentru a spori securitatea regională.

Drona MQ-9 este o aeronavă armată, multi-misiune, de medie-altitudine, cu durată mare de zbor, care este folosită în primul rând împotriva obiectivelor dinamice de execuție și, în al doilea rând, ca un mijloc de colectare a informațiilor. Având în vedere timpul său considerabil, senzorii cu rază mare de acțiune, suita de comunicații multimodale și armele de precizie - oferă o capacitate unică de efectuare a focului, a coordonării și a recunoașterii împotriva țintelor de mare valoare, trecătoare și temporale.

Acest tip de echipament poat efectua, de asemenea, următoarele misiuni și sarcini: analiză, supraveghere, recunoaștere, asistență aeriană apropiată, căutare și salvare din câmpul de luptă, foc de precizie, însoțire și protecție a convoaielor, dezvoltare țintă și îndrumare aeriană terminală. Capacitățile MQ-9 îl fac unic calificat pentru a desfășura operații de război neregulate în sprijinul obiectivelor combatante.

Vezi și: Serbia a dezvoltat un nou tip de mină antitanc

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy