Batalionul 1 Rachete Antiaeriene, recertificat

În vederea evaluării acţionale pentru certificarea menţinerii nivelului capacităţii de luptă, Batalionul 1 Rachete Antiaeriene din Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu” a desfăşurat, în perioada 13 – 15 octombrie, în poligonul de tragere automatizat Floreşti Nord, exerciţiul „Muntele Rece”.

Evaluarea a fost asigurată de către o comisie constituită la nivelul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. Potrivit scenariului exercițiului, rachetiștii floreșteni au dus acţiuni de luptă cu rachete antiaeriene OSA-AKM, participând la apărarea antiaeriană a unei brigăzi mecanizate pe timpul unei operaţii defensive.

Batalionul 1 Rachete Antiaeriene OSA-Akm este o structură pusă la dispoziţia NATO/UE, începând cu 1 ianuarie 2014, pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de Armata României şi recertificat, în anul 2016.

Pe parcursul întregii activităţi au fost luate măsurile necesare respectării stricte a măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii infectării cu SARS Cov-2.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel