Bătălia pentru Marea Neagră: Think tank-ul românesc New Strategy Center - dezbatere în marja Conferinței de Securitate de la Munchen

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
George Scutaru, directorul New Strategy Center (NSC) și ministrul Bogdna Aurescu, șeful diplomației române, în timpul dezbaterii organizate de NSC în marja Conferinței de Securitate de la Munchen. Foto: New Strategy Center
George Scutaru, directorul New Strategy Center (NSC) și ministrul Bogdna Aurescu, șeful diplomației române, în timpul dezbaterii organizate de NSC în marja Conferinței de Securitate de la Munchen. Foto: New Strategy Center

New Strategy Center a organizat vineri, 17 februarie, în marja Conferinței de Securitate de la Munchen, împreună cu Center for European Policy Analysis (CEPA) din SUA, un eveniment dedicat provocărilor de securitate din zona Mării Negre  și a amenințărilor cu care se confruntă această regiune în contextul războiului din Ucraina, cu titlul: ”The Battle for the Black Sea: Mapping the Center of Gravity for the Eastern Flank of NATO.”

Dezbaterea s-a concentrat pe relevanța regiunii Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina,  fiind un bun prilej de discuta și despre importanța strategică a României.

Bogdan Aurescu, ministrul de externe al României, a subliniat rolul țării noastre în susținerea Ucrainei, alături de alte state, astfel încât aceasta să poată rezista agresiunii ruse.

De asemenea, discuțiile au vizat și situația dificilă din Republica Moldova,  supusă unor acțiuni de destabilizare de tip hibrid din partea Rusiei, care încearcă să folosească criza energetică și problemele sociale pentru a genera tulburări și instabilitate la Chișinău.

La eveniment au mai intervenții în calitate de speakeri: Ana Revenco, Ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, și Michael McCaul, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanților, SUA.

Statele democratice trebuie să mențină un nivel ridicat al suportului pentru Ucraina și să gestioneze amenințările hibride  ale Rusiei,  care încearcă prin atacuri cibernetice, campanii de dezinformare, acțiuni disturbatoare pe piața energiei și cea alimentară să afecteze solidaritatea Occidentului și să genereze multiple efecte negative la nivel mondial.

Potrivit think tank-ului românesc New Strategy Center, dezbaterea a fost moderată de către Gl lt. (rez.) Ben Hodges, senior advisor, Human Rights First și fost comandant al US Army Europe. Alina Polyakova, Președinte CEPA și George Scutaru, Director general NSC au făcut introducerea în tematică, iar concluziile au fost făcute de către Amb. Sorin Ducaru, Director  al EU Satellite Center și președinte de onoare al Consiliului Științific al NSC. La eveniment au mai participat: Hanno Pevkur, Ministrul Apărării din Estonia, membri ai Congresului SUA, parlamentari din Norvegia, Germania, Ucraina, oficiali din partea UE și NATO,  jurnaliști, reputați experți în relații internaționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel