Bătălia pentru Înălţimile Golan. Siria amenință Israelul cu războiul

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Adjunct al Afacerilor Externe din Siria, Faisal Mekdad, i-a trimis un avertisment pe căi oficiale doamnei Christine Lund, șeful UNTSO, Organizația de Supraveghere a Armistițiului dintre Israel, pe de o parte, și Siria și Liban, pe de altă parte, potrivit World Israel News.

Printr-un ultimatum surprinzător şi provocator, Siria a anunţat Israelul prin canalele diplomatice ale ONU că este pregătită să meargă la război dacă Israelul nu pleacă din regiunea Înălţimile Golan.

În declarația sa, Faisal Mekdad a acuzat Israelul de folosirea violenței și de afectarea stabilității regionale, exprimându-și regretul față de intenția Statelor Unite de a promova o lege care recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan.

Avertismentul lui Faisal Mikdad, adjunct al ministrului sirian de Externe, a fost transmis încă de săptămâna trecută prin intermediului directoarei Organizaţiei de Monitorizare a Armistiţiilor (UNTSO) a ONU, Christine Lund, potrivit raportului publicat de World Israel News.

,,Siria va ataca Israelul dacă nu pleacă din Înălţimile Golan”, a avertizat-o Mikdad pe Christine Lund, reprezentanta ONU, adăugând că ,,Nu vom ezita să înfruntăm Israelul. De asemenea, nu suntem speriaţi de susţinătorii săi [ai Israelului], care îi ajută să perpetueze ocupaţia în Golan’’.

Siria este deranjată de faptul că SUA va recunoaște în mod oficial suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan

Avertismentul ferm al oficialului de la Damasc pare să fie un răspuns care vine pe fondul unui controversat proiect de lege, prezentat săptămâna trecută Congresului SUA de către senatorii republicani Ted Cruz şi Tom Cotton şi reprezentantul democrat Mike Gallagher, prin care îndeamnă Statele Unite să recunoască în mod oficial suveranitatea Israelului asupra regiunii Înălţimile Golan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel