Bătălia pentru Arctica. Marea Britanie are o nouă strategie de a bloca Rusia

S.I. Catalin / 01 oct 2018 / 12:31

Marea Britanie își intensifică prezența militară în Arctică, trimiţând 800 de militari, în mod semnificativ pe fondul temerilor legate de creștere agresiunii şi prezenţei tot mai mari a Rusiei în zonă, a declarat ministrul britanic al Apărării, citat de The Sun şi The Telegraph.

Ministrul Apărării, Gavin Williamson, a declarat că miniștrii au elaborat o nouă strategie de apărare în Arctica, care constă în trimiterea şi staţionarea a 800 de militari ai unor comandouri în Norvegia pentru a face față amenințărilor tot mai mari din partea Rusiei.

Gavin Williamson a declarat pentru The Sunday Telegraph că guvernul a elaborat o strategie de apărare a Arcticii cu 800 de comandamente care vor fi trimise în Norvegia în anul următor și să înfiinţeze o nouă bază militară în regiune.

Williamson a spus că Rusia a redeschis bazele sovietice care nu au fost folosite ani de zile, iar activitatea sporită a submarinelor ruseşti a determinat Marea Britanie să acţioneze pentru a-și protejeze propriile interese.

„Constatăm o activitate a submarinelor ruse foarte apropiată de nivelul celei din timpul Războiului Rece şi este normal să începem să răspundem acestui lucru", a subliniat Williamson.

El a mai spus că pe măsură ce gheața din Arctica se topește, Rusia va încerca să prindă terenuri și să-și intensifice activitatea acolo. Schimbările climatice din ultimi ani au determinat, de asemenea, o intensificare a exploatărilor de resurse petroliere din zonă.

Williamson a declarat în cadrul unei conferinţe la Birmingham că : "Pe măsură ce gheața se topește, apar noi căi de transport maritim, iar importanța acestei regiuni crește.''

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy