Bătălia pentru Arctica. Marea Britanie are o nouă strategie de a bloca Rusia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Marea Britanie își intensifică prezența militară în Arctică, trimiţând 800 de militari, în mod semnificativ pe fondul temerilor legate de creștere agresiunii şi prezenţei tot mai mari a Rusiei în zonă, a declarat ministrul britanic al Apărării, citat de The Sun şi The Telegraph.

Ministrul Apărării, Gavin Williamson, a declarat că miniștrii au elaborat o nouă strategie de apărare în Arctica, care constă în trimiterea şi staţionarea a 800 de militari ai unor comandouri în Norvegia pentru a face față amenințărilor tot mai mari din partea Rusiei.

Gavin Williamson a declarat pentru The Sunday Telegraph că guvernul a elaborat o strategie de apărare a Arcticii cu 800 de comandamente care vor fi trimise în Norvegia în anul următor și să înfiinţeze o nouă bază militară în regiune.

Williamson a spus că Rusia a redeschis bazele sovietice care nu au fost folosite ani de zile, iar activitatea sporită a submarinelor ruseşti a determinat Marea Britanie să acţioneze pentru a-și protejeze propriile interese.

„Constatăm o activitate a submarinelor ruse foarte apropiată de nivelul celei din timpul Războiului Rece şi este normal să începem să răspundem acestui lucru", a subliniat Williamson.

El a mai spus că pe măsură ce gheața din Arctica se topește, Rusia va încerca să prindă terenuri și să-și intensifice activitatea acolo. Schimbările climatice din ultimi ani au determinat, de asemenea, o intensificare a exploatărilor de resurse petroliere din zonă.

Williamson a declarat în cadrul unei conferinţe la Birmingham că : "Pe măsură ce gheața se topește, apar noi căi de transport maritim, iar importanța acestei regiuni crește.''

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel