Băsescu: Obiectivul Rusiei e să ajungă la gurile Dunării. Bazele SUA din România, o garanție pentru noi

Darius Muresan |
Data publicării:
Soldați ruși, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Soldați ruși, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Europarlamentarul Traian Băsescu, fost președinte al României în două mandate, a vorbit despre situația din Ucraina și criza cu care se confruntă vecinii noștri.

Traian Băsescu e de părere că obiectivul Federației Ruse, nu doar din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere militar, este să ajungă la gurile Dunării. 

În acest sens fostul președinte e de părere că pentru țara noastră nu există niciun pericol în contextul în care bazele americane de pe teritoriul României, cât și statul de membru NATO, oferă o garanție de securitate. Băsescu și-a arogat meritele cu privire la prezența americană, amintind de mandatele sale de președinte.

„Rusia și-a ratat obiectivul în 2013, de a ajunge la gurile Dunării, la brațul Chilia. Pentru Rusia, gurile Dunării sunt vitale și militar, și economic”, a precizat Traian Băsescu, în cadrul unei emisiuni care a avut loc la postul de televiziune România TV la finalul acestei săptămâni.

„Mulțumesc că în mandatul meu am stabilit 3 baze americane în România, la Deveselu, la Kogălniceanu şi la Câmpia Turzii, iar Federația Rusă nu-şi permite un conflict cu forțele armate americane. Trebuie să știm că ne pregătim pentru o situație extrem de dificilă la frontierele noastre”, a mai adăugat fostul președinte.

Băsescu spune că Occidentul nu va trage niciun glonț pentru Ucraina și s-a lansat într-un atac la adresa Germaniei și a cancelarului Angela Merkel.

„Nici America, nici NATO, nici România, nici UE nu va trage un glonț pentru Ucraina (...)  Baletul doamnei Merkel cu Putin trebuie să înceteze pentru că nu mai e credibil. De câte ori vorbesc la telefon, Rusia ocupă câte ceva. Atitudinea de balerină a doamnei Merkel nu mai este credibilă. Nu mai are statut de balerină”, a mai declarat europarlamentarul Traian Băsescu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel