BAE Systems va produce noi interceptori împotriva rachetelor balistice pentru sistemul de arme THAAD

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Lockheed Martin Corp a atribuit un contract companiei BAE Systems pentru generația viitoare de echipamente pentru sistemul THAAD de apărare împotriva rachetelor balistice THAAD, transmite Defence Blog.

BAE Systems a primit un contract de la Lockheed Martin pentru proiectarea și fabricarea echipamentelor de interceptare cu infraroșu de generație viitoare pentru sistemul de arme Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), care oferă o tehnologie critică care ajută la protejarea SUA și aliaților săi de rachetele balistice. Lucrările de proiectare ale interceptorului vor îmbunătăți capacitatea sistemului de apărare împotriva rachetelor pentru a neutraliza mai multe amenințări.

„Interceptorul THAAD este un produs cheie în portofoliul nostru de muniții de precizie, recunoscut pentru capacitățile sale. Acesta demonstrează capacitatea noastră de a furniza sisteme avansate de orientare și ghidare pentru muniții de precizie”, a declarat Barry Yeadon, directorul programului THAAD la BAE Systems.

Sistemul de arme THAAD interceptează rachete balistice cu forță cinetică în faza finală a zborului. Interceptorul BAE Systems oferă imagini cu infraroșu, care ghidează interceptorii către țintele propuse, distrugând focoșii inamici în sau în afara atmosferei Pământului. Compania dezvoltă și produce tehnologie de căutare pentru apărare anti-rachetă și a livrat până în prezent peste 500 de sisteme THAAD.

THAAD este o parte integrantă a misiunii MDA pentru a oferi un sistem integrat, stratificat, de apărare împotriva rachetelor balistice. Capacitatea sa de interceptare la mare altitudine atenuează efectele armelor inamice înainte de a ajunge pe pământ, iar impactul său cinetic neexploziv minimizează riscul de detonare. 

Vezi și: Amplasarea sistemului american antirachetă THAAD în România. Rusia solicită explicaţii suplimentare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel