BAE Systems colaborează cu ale patru companii pentru a proiecta un nou vehicul de luptă, viitorul înlocuitor al IFV-ului M2 Bradley

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

La 30 noiembrie 2022, compania BAE Systems a anunțat că va face echipă cu Elbit Systems of America, Curtiss-Wright Corporation și QinetiQ Limited pentru a lucra la dezvoltarea şi proiectarea un nou vehicul de luptă pe care ar urma să-l propună ca înlocuitor al IFV-ului M2 Bradley pentru programul OMFV (Optionally Manned Fighting Vehicle) al armatei SUA.

 

În iunie 2018, în contextul preocupărilor Congresului SUA cu privire la viitorul armatei SUA, Pentagonul a anunțat o nouă strategie de modernizare și a desemnat Next Generation Combat Vehicle (NGCV) ca fiind programul care va înlocui M-2 Bradley. În octombrie 2018, conducerea Armatei SUA a decis să redenumească NGCV, mai bine zis extindă acest program, iar Optionally Manned Fighting Vehicle - OMFV a devenit un subprogram militar, dedicat strict dezvoltării unei noi generaţii de vehicule de luptă suplimentare, dar parte a programul NGCV.

Bradley este un IFV (Infantry Fighting Vehicle) blindat cu șenile, care se află în serviciul armatei americane din 1981. În ciuda numeroaselor îmbunătățiri aduse de-a lungul ultimilor, în prezent, Bradley IFV nu mai corespunde nevoilor armatei americane în ceea ce privește puterea de foc, mobilitatea și protecția și nu este capabil să facă faţă noilor amenințări de pe câmpul de luptă.

BAE Systems împreună cu Elbit Systems of America, Curtiss-Wright Corporation și QinetiQ Limited vor colabora pentru a produce un vehicul de luptă de nouă generație, inovator, construit special, conceput pentru a satisface cerințele armatei SUA.

Propunerea a fost înaintată armatei americane la începutul luni noiembrie, iar recent, BAE Systems a făcut cunoscute câteva detalii despre modul în care companiile cu care a decis să se afilieze vor colabora.

BAE Systems și Elbit Systems of America își valorifică experiența vastă în evaluarea, demonstrarea și validarea sistemelor de luptă de ultimă generație.

Pentru nou vehicul de luptă propus BAE Systems pentru U.S Army în cadrul programului OMFV, Elbit furnizează o turelă telecomandată cu un tun de 50 mm (UT50), una dintre cele mai versatile configurații de armament.

De asemenea vehicul de luptă  al BAE Systems a fost gândit să fie uşor de reconfigurat în următorii ani -  Modular Open Systems Architecture (MOSA). Acest nou concept adoptat de BAE Systems și Curtiss-Wright Defense Solutions pentru proiectarea unui nou vehicul de luptă permite ca pe viitor să se facă o actualizeze tehnologică rapidă pentru a face față amenințărilor emergente pe câmpul de luptă. Cele două companii furnizează, de asemenea, sisteme electronice și de control pentru vehiculul  de luptă propus de BAE Systems în cadrul programului OMFV.

Optionally Manned Fighting Vehicle este un program al armatei americane pentru a înlocui vehiculul de luptă al infanteriei M2 Bradley. OMFV este o parte a portofoliului de programe Next Generation Combat Vehicle (vehicul de luptă de generație următoare).

În iulie 2021, U.S. Army a atribuit contracte către cinci echipe: Point Blank Enterprises, Oshkosh Defense, BAE Systems, General Dynamics Land Systems și American Rheinmetall Vehicles. Valoarea totală a contractului a fost de 299,4 milioane de dolari. Cele cinci companii concurente pentru câştigarea programului OMFV vor dezvolta, într-o perioadă de 15 luni, mai multe prototipuri pe care U.S. Army urmează să le spună unei serii de teste.

Toate candidaturile trebuiau să îndeplinească trei criterii generale: să dezvolte un vehicul cu șenile cu propulsie hibridă; o turelă fără pilot care să fie echipată cu un autotun de 50 mm sau de 30 mm cu posibilitatea de a trece la un calibru mai mare; și un echipaj redus la două persoane, cu spațiu dedicat pentru a transporta alţi șase infanteriști. La sfârșitul anului 2027, ar urma să fie selectat un câştigător care să înceapă producția inițială a unui nou vehicul de luptă pentru infanterie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel