Austria va investi un miliard de euro pe an pentru a face tranziţia la energia verde

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Photovoltaic Austria Federal Association
Sursa foto: Photovoltaic Austria Federal Association

Politicienii austrieci au convenit miercuri să investească un miliard de euro pe an până în 2030 pentru a putea face trecerea la producţia de energie numai din surse regenerabile la finele acestui deceniu, transmite DPA.

"Prin aceasta, punem bazele pentru neutralitatea climatică", a declarat ministrul austriac al Mediului, Leonore Gewessler, în faţa Parlamentului, care a adoptat miercuri actul legislativ, transmite Agerpres.

Potrivit strategiei coaliţiei de guvernare, formată din conservatorii de la OVP şi ecologişti, centralele fotovoltaice şi turbinele eoliene vor fi responsabile pentru cea mai mare parte a creşterii producţiei de energie din surse regenerabile. Energia hidro joacă deja un rol important în producţia de electricitate a Austriei.

Pentru ca întreaga energie să fie numai din surse regenerabile, capacităţile de producţie trebuie majorate cu 27 de Terawaţi oră (11 Terawaţi oră energie fotovoltaică, 10 Terawaţi oră energie eoliană, 5 Terawaţi oră energie hidro şi 1 Terawat oră biomasă), ceea ce ar corespunde unei creşteri de 50% a actualelor capacităţi de producţie a energiei verzi (55,6 Terawaţi oră)

Guvernul austriac consideră pachetul de finanţare convenit drept primul pas spre investiţii de peste 30 de miliarde de euro în sectorul energiei verzi. Se estimează că schema va crea până la 100.000 de locuri de muncă.

Pentru a putea finanţa măsurile, taxa anuală pentru energia verde plătită de gospodării va fi majorată de la aproximativ 100 până la 115 euro. În schimb, pentru gospodăriile cu venituri reduse taxa anuală a fost plafonată la 75 de euro.

Legea a fost sprijinită de toate partidele din Parlament, cu excepţia formaţiunii de extremă dreaptă FPO. Purtătorul de cuvânt al acestei formaţiuni, Axel Kastegger a subliniat faptul că Austria va continua să importe combustibili fosili ăn timpul iernii, chiar dacă pachetul legislativ va fi implementat în totalitate. În plus, Kastegger susţine că terenurile agricole vor fi blocate de panouri fotovoltaice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel