Austria cumpără elicoptere Leonardo AW169M

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Bundesheer, Forțele Armate Austriece, a anunțat pe 21 septembrie că va procura, în cooperare cu Italia, 18 elicoptere AW169M. Achizițiile de 300 milioane de euro includ, tehnologie, logistică, instruire și infrastructură.

Bundesheer a declarat că factorul determinant în alegerea elicopterelor Leonardo AW169M a fost disponibilitatea Italiei de a coopera în toate aspectele legate de operarea elicopterului. Italia a comandat deja 40 din cele până la 100 de elicoptere AW169 pe care intenționează să le achiziționeze, potrivit Bundesheer.

Cooperarea în operațiuni nu ar fi fost posibilă cu Bell 429 oferit de Statele Unite, deoarece Italia nu operează acest tip de elicopter, a explicat Bundesheer. Elicopterele AW169M vor înlocui elicopterele Alouette III care sunt în serviciu din 1967 și care vor fi eliminate treptat până la sfârșitul anului 2023, transmite Janes.

Austria va începe în curând negocierile cu Italia, iar livrarea primului elicopter este preconizată la mijlocul anului 2022, a declarat Bundesheer.

Acestea vor fi folosite pentru o gamă largă de misiuni, precum transport, stingerea incendiilor, recunoaştere iar câteva dintre ele vor fi folosite pentru pregătirea piloţilor.

Citește și: Bell a dat publicității noi imagini grafice cu viitorul elicopter de atac 360 Invictus. Competiție la baionetă cu Raider X (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel