Australia a trimis un lot de obuziere M777 către Ucraina (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un obuzier M777 este pregătit pentru a fi livrat Ucrainei. Sursa Foto Twitter: Departamentul Australian al Apărării.
Un obuzier M777 este pregătit pentru a fi livrat Ucrainei. Sursa Foto Twitter: Departamentul Australian al Apărării.

Ministerul australian al Apărării a trimis către Forţele Armate Ucrainene șase obuziere ușoare de 155 mm, dar şi muniţie pentru acestea, în sprijinul apărării Ucrainei împotriva invaziei ruse.

Acest lucru se precizează într-un comunicat de presă al prim-ministrului și ministrului apărării al Australiei, publicat de ambasadorul Ucrainei în Australia, Vasil Miroshnichenko.

Obuzierele M777, care au intrat în serviciul armatei australiene în 2010, au fost încărcate pe o aeronavă C-17A Globemaster III aflată la Baza Amberley din Queensland a Forțelor Aeriene Regale Australiane, pe 26 aprilie, pentru a fi livrate în Ucraina.

„Guvernul australian va continua să identifice oportunități de asistență militară suplimentară necesară forțelor armate ucrainene”, a spus prim-ministrul australian Scott Morrison.

Aceste obuziere sunt livrate ca răspuns la solicitările din partea Statelor Unite și a Ucrainei. Prim-ministrul australian Scott Morrison și secretarul Apărării Peter Dutton au declarat că ajutorul militar de 19,1 milioane de dolari va ajuta la contracararea „invaziei brutale, nemiloase și ilegale a Rusiei”.

„Guvernul australian reiterează sprijinul nostru puternic pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Australia este alături de poporul ucrainean și solicită din nou Rusiei să înceteze invazia asupra Ucrainei”.

M777 este un obuzier ușor de 155 mm. Are o cadenţă de tragere de 2 până la 5 proiectile pe minut. În funcție de tipul de proiectil, acesta poate trage până o distanță cuprinsă între 24 km şi 30 km.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel